Jänes vastandus parteikaaslasest Langi kärpe-eelnõule

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Reformierakondlasest kultuuriminister Laine Jänes ei nõustu palkade ühetaolise vähendamise kavaga, kui see kohustab lisaks riigiametnikele vähendama ka kultuuritöötajate palkasid.




Kultuuriministri sõnul on kultuurieelarves hasartmängumaksu väikese laekumise tõttu niigi suure surve all toetused kultuurielule tervikuna.

Seda enam puuduvad võimalused lisaks vähendada ka kultuuritöötajate palku, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

«Nõustun, et riigi eelarveseisu parandamiseks on kärped valitsusasutustes vajalikud. Seda teeme kindlasti nii ministeeriumis kui muinsuskaitseametis. Siiski ei saa ma nõustuda kirvemeetodit järgiva palgakärpeplaaniga, mis nudiks muuhulgas kultuuritöötajate niigi madalaid sissetulekuid veelgi,» ütles minister.

Jänese sõnul on ühtlustatud palgakärpe korral põhjendamatu ametnike ja loovisikute võrdsustamine, aga just seda praegu välja käidud eelnõu ette näeks.

«Kuni ei ole arvestatud valdkonnaspetsiifikat ja pannakse ühte potti kõik need, kes riigilt palka saavad, orkestrimuusikust või muuseumitöötajast kuni ametnikuni, ei saa ma kultuuriministrina seda plaani toetada.»

Minister lisas, et palkade ühetaolist vähendamist lubavasse seaduseelnõusse tuleb selgelt sisse kirjutada, keda peetakse silmas riigiametnikuna, ja välistada võimalus, et vähendamine puudutaks avalikus sektoris tegutsevaid kultuuritöötajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles