Ametlikult parim

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marat Gatsalov
Marat Gatsalov Foto: Peeter Langovits

Novosibirski teatris Globus lavastatud «Август: графство Осейдж» tõi Vene Teatri kunstilisele juhile Marat Gatsalovile Venemaa olulisemal teatrifestivalil Kuldne Mask parima draamalavastaja preemia. Ehk siis praegu ja ka järgmised kolm aastat töötab Tallinnas Venemaa parim lavastaja!

Gatsalovile on iseloomulik jõuline lavastajakäekiri. Ta suudab luua näitlejatega hea kontakti ja oma ideid ellu viia. Ja ideed on tal julged, ootamatud ja raamideta. Eelkõige peetakse tema mängumaaks sotsiaalselt teravat tänapäeva dramaturgiat. Eestis võiks teda võrrelda Tiit Ojasooga teatrist NO99.

Mis masti lavastaja Gatsalov tegelikult on, saab Eesti publik näha alles septembris, mil esietendub tema esimene lavastus Vene Teatris. Seni pealkirjata lavastus pidavatki rääkima tänapäevast ja Eestist. Enne seda näeb publik tema uusi lavastusi Venemaal ja Poolas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles