Galerii: Tallinna Linnateatris peeti heade asjade laata

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Linnateatri maja väärikast ajaloost inspireerituna läks teater üheks kevadiseks päevaks tagasi oma juurte juurde, nii muutus teatrimaja korraks kaupmehemajaks, kus kaubitsesid Linnateatri lähimad sõbrad nii maitsvate ja söödavate kui kaunite ja kantavate esemetega, teatripere aga pidas kirbuturgu, kohvikut ja oksjonit.

Kella 11-16 toimunud sündmuse naelaks oli kell 13 toimunud oksjon, kuhu näitlejad annetasid enda jaoks tähenduslikke ja teatriga seotud esemeid. Suurima hinnahüppe tegi enampakkumisel Piret Kalda teatrikott, millega näitlejanna on enda sõnul käinud vaatamas paljusid teatrietendusi. Noor näitlejanna Maiken Schmidt tõi oksjonile «Molli unistuste lõhna» (Molli on Maikeni roll Elmo Nüganeni lavastuses «Tõde ja õigus. Teine osa»), Evelin Võigemast aga käeketi.  Veiko Tubin pani enampakkumisele Juhan Viidingu portreefoto koos Viidingu luuletusega, Allan Noormets aga enda tehtud foto alapealkirjaga «jaanipäev detsembris»; Kalju Orrolt laekus raamat «Jüri Järvet», mis  kannab legendaarse näitleja autogrammi. Andrus Vaarikult jõudis oksjonile «kevadine tervisepesu» – tervist edendava sõnumiga kaheosaline komplekt meesterahvale, mis sobib ehk enim ööpesuna kasutamiseks. Lisaks näitlejatele panustas oksjonile ka Linnateatri direktor Raivo Põldmaa. Tema «karjääripakett» sisaldas lipsu ja kingi, millega Põldmaa omal ajal nö lavapoisist direktoriks astus. Kõik need esemed, mille alghinnad algasid 1-10 eurost, leidsid ka õnneliku omaniku.

Kõige kallim, 3500-eurose alghinnaga enampakkumisele läinud ese veel omanikku ei leidnud. Selleks oli Alo ja Hele Kõrve punane uunikumauto Volga, millega näitlejaperekond abieluranda sõitis. «Tahaksime, et auto uus omanik jätkaks seda kena traditsiooni ning et auto edaspidigi õnnelikke inimesi nende elu tähtsal päeval sõidutaks. Sellest pole aga midagi, et auto seekord müümata jäi - võibolla sõidavad hoopis meie tütred selle autoga oma pulma?» ütlesid Kõrved.

Oksjonitulud on sporti au sees hoidvad Linnateatri näitlejad lubanud panna teatri spordisaali edendamiseks ja hüvanguks. Sama lugu on ka loterii ja väikese, aga väga menuka kohviku tuludega, kuhu näitlejad ja teatripere valmistasid küpsetisi.  

Väga menukaks osutus fotosessioon koos Pal-tänava poistega. Lavastaja Mart Kolditsa teeb praegu Linnateatris proove suvelavastusega «Pal-tänava poisid», kus lööb kaasa 15 noort meesnäitlejat. Heade asjade laada külastajad said lasta Linnateatri fotograafil Siim Vahuril teha endast lavastuse plakatifoto koos selle suve kõige mehisema teatritüki nelja tegelasega. Välja kuulutatud pooletunnise fotosessiooni käigus tehti täpselt üks pilt minutis.  

Heade asjade laadal olid kaubitsemas need, kes ühel või teisel moel on teatriga või Linnateatriga seotud. Teiste hulgas olid kohal Vivian Vau kingasalong (kelle jalanõusid kannavad näitlejannad «Eesti filmi lauludes»), La Muu ökojäätis Karin ja Rasmus Raskilt, Aitan Lapsi heategevuskampaania, Jan Uuspõld kaunite ja eksootiliste sallidega. Teiste ehtekunstnike hulgas oli kohal ka Linnateatri peagrimeerija Anu Konze oma puidust ehetega; moekunstnik Maru oma kudumitega. Maarja Tali Arteljees said huvilised nii Tali moeloomingut soetada kui valmistada heategevaks otstarbeks nukke.    

Et taaskasutus on üha olulisem, pidas teatripere ka kirbuturgu. Kevadised tuulutustööd kappides tõid välja nii rõiva- ja tarbeesemeid Linnateatri näitlejailt kui teistelt töötajailt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles