Koorifestival Tallinn 2013 lõppes Eesti kooridele edukalt

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinna Koorifestival

Täna õhtul lõppes XIII rahvusvaheline koorifestival Tallinn 2013, mis oli Eesti kooride jaoks igati edukas.

Grand Prix' vooru valis žürii viis Eesti koori ja nendest parim oli kammerkoor Head Ööd, Vend (Külli Kiivet ja Pärt Uusberg). Nemad saavutasid ka I koha kammerkooride kategoorias ja II koha kaasaegse muusika kategoorias, teatasid korraldajad.

 Žürii esimehe Norra dirigendi Kåre Hankeni sõnul oli tegemist väga hästi korraldatud festivaliga, mis sujus osavõtjate jaoks suurepäraselt. «Kui kooridelt midagi veel soovida, siis suuremat mitmekülgsust ja julgust erinevate kavade valikul,» sõnas Hanken.

Žürii hindas kõrgelt tütarlastekoori Ellerhein ja Tallinna Muusikakeskkooli (TMKK) noortekoori juhi Ingrid Kõrvitsa tööd, kellele anti festivali dirigendipreemia. Mõlemad tema koorid pääsesid võistlema Grand Prix' vooru. TMKK noortekoor võitis esikoha naiskooride kategoorias ja Ellerhein II koha noortekooride kategoorias.

Noortekooride kategoorias pälvis esikoha Vanalinna Muusikamaja tütarlastekoor.

Segakooride kategooria esikoha pälvis Estonia Seltsi Segakoor, mida juhatab Heli Jürgenson.

Konkursi žüriis töötasid rahvusvaheliselt tunnustatud dirigendid Kåre Hanken (Norra), Charles Barbier (Prantsusmaa), Aira Birziņa (Läti), Robert Sund (Rootsi) ja Helena Tulve (Eesti).

Estonia kontserdisaalis võistles kahel päeval 23 koori 6 riigist kokku ligi 900 lauljaga. Lisaks konkursile esinesid võistlejad festivalikontsertidel Estonia kontserdisaalis, Niguliste kirikus ja Tallinna Reaalkoolis.

XIV rahvusvaheline koorifestival toimub Tallinnas 2015. aasta aprillis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles