Kuupmeetri galerii ärkas taas ellu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuupmeetri galerii.
Kuupmeetri galerii. Foto: Uwe Gnadenteich

Eesti Kunstiakadeemia krundil asuvas Kuupmeetri galeriis on alates 22. aprillist jälle näitus.


«Eksponeerime sel pinnal kahe noore läti kunstniku, Elīna Vītola ja Madara Peiseniece näitust «no/birches/inside/me Vol.2». Näituse keskmes on kipsi valatud Lenderi maja makett, mis protsessuaalse kunstiteosena nädala jooksul taimelavaks laguneb,» teatas EKA galerist Gregor Taul.

Vītola ja Peiseniece on 2012. aasta sügisest alates viibinud residentuuris Flo Kasearu majamuuseumis ning käesoleva näitusega soovivad nad 24.aprillil avatava majamuuseumi ka linnakeskuses kõneaineks tuua.

Kunstnike sõnul viitab teos festivali põhiteemale, milleks on muuseum kui kunsti igavese ilu säilitamise ja kaitsmise paik. Ühtlasi kõnetab looduse jõul kaduv installatsioon päevakajalisele EKA teemale, sest teatavasti asub Kuupmeetri galerii akadeemia endisel asukohal.

Ööpäevaringselt avatud näitus suletakse aprilli lõpus. Näituse tõukejõuks oleva Flo Kasearu majamuuseumi avamine toimub 24. aprillil kell 19 Pelgulinnas aadressil Pebre 8. Majamuuseumi lahtiste uste päevad kestavad 5. maini.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles