Briti näitekirjanik Tom Stoppard Tallinnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tom Stoppard
Tom Stoppard Foto: SCANPIX

Tom Stoppard, keda tituleeritakse maailma üheks olulisemaks elusolevaks näitekirjanikuks, esineb ka kirjandusfestivalil HeadRead, kus tema vestluspartneriks president Toomas Hendrik Ilves. Huvilistel on võimalik Stoppardiga kohtuda 30. mail kell 17 Kirjanike maja musta laega saalis, kus vestlus Ilvesega aset leiab.

Stopparditriloogia «Utoopia rannik» väljatoomine Linnateatri ja Draamateatri laval saab uue laineharja, kui autor tuleb lavastusi Tallinnasse vaatama. Kirjaniku Tallinna-visiidi ajendiks sai teise tuntud briti näitekirjaniku ja lavastaja, sir David Hare’i kevadine külaskäik.

Et põhjust Tallinna väisata oleks rohkem, ühendasid teatrid Stoppardi kutsumisel jõud mai lõpus toimuva kirjandusfestivaliga HeadRead. Korraldajad tänavad abi eest Briti Nõukogu, Eesti Kultuuriministeeriumi ja Briti Suursaatkonda.

Tom Stoppardi teosed on eesti teatripublikule tuntud ja ta ise autorina armastatud. Eestis on teatrilavale toodud tema teosed «Arkaadia» Tallinna Linnateatris (lav. Jaanus Rohumaa) ja Ugalas (lav. Hendrik Toompere jr), « Rosencrantz ja Guildenstern on surnud» Noorsooteatris (lav. Roman Baskin) ja Rakvere teatris (lav. Hendrik Toompere jr) jpt.

Lisaks näidenditele on Stoppard kirjutanud mitmeid filmistsenaariume. Viimati sai kinopublik nautida tema stsenaariumi linateoses «Anna Karenina».
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles