Postimees kannab veebis üle Nargenfestivali avakontserdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Babahh Media

Sel reedel, 7. juunil kl 19 saab esimest korda Eestis interneti otseülekandes jälgida klassikalise muusika kontserti: Postimees online kannab täies mahus üle Nargenfestivali avakontserdi, kus soleerib maailmakuulus eestlasest laulja Ain Anger ning esineb Eesti Riiklik Sümfooniaorkester Tõnu Kaljuste juhatusel.

Estonia kontserdisaalis toimuva avakontserdi keskmes on Tõnu Kõrvitsa ja Veljo Tormise looming, ettekandele tulevad teosed «Aeg»(Kõrvits) ja «Viimane laev» (Tormis/Kõrvits). Kava raamivad Joseph Haydni ja Sergei Rahmaninovi sümfooniad.

Saaremaalt pärit bass Ain Anger on praeguse ooperi-ilma kahtlemata tuntuim eestlane. Solistina Viini Riigiooperis publikut ja kriitikuid vaimustanud mees debüteeris möödunud hooajal ka ilmakuulsa Milano La Scala ooperiteatri laval Dalandina Wagneri ooperis «Lendav hollandlane».

Nargenfestivali avakontsert kestab umbes kaks tundi, Postimehe partneriteks otseülekandel on Babahh Media, Nargenfestival, Klassikaraadio ja ERSO.

Klassikalise muusika kontserdi ülekanne veebis annab esimest korda võimaluse nautida kontserti nii helis kui ka pildis ka neil, kes saali ei mahu. Kontserdi helikvaliteedi tagab Klassikaraadio, kontserti saab ka raadio vahendusel kuulata.

Klassikalise muusika kontsertülekandeid veebis pakub ka näiteks maailma üks tuntumaid kontserdisaale Lincoln Center New Yorgis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles