Saaremaal peeti juubelilaulupidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuressaare lossihoovis toimus eile Saaremaa 50. laulupidu, millega tähistati ühtlasi ka 150 aasta möödumist esimesest laulupeost Saaremaal, 450 aasta möödumist linnaõiguste andmisest Kuresaaraarele ja 25 aasta möödumist üleriigilisest meeskooride laulupäevast Kuressaares.

Päev sai alguse rahvamuusika kontserdiga Kuressaare kesklinnas, mille saatel näitasid rahvatantsijaid oma oskusi.

Kella viiest õhtul alustas linnast lossihoovi teed rongkäik, osavamad mängisid pilli ja laulsid samal ajal.

Üllatusi jagus aga veel. Suurte juubelite tähistamiseks pakkus nii pealtvaatajatele kui osalejatele lõbusat vaatemängu suur lind, mille juhtimiseks oli vaja koguni kuue täismehe jõudu. Linnu idee sai Ott Aardami sõnul alguse Soome-ugri ja Eesti loomismüütidest, mille kohaselt just linnust ja linnu munast saab kõik loomine alguse. Ideest linnu teostuseni läks aega ligikaudu kolmveerand aastat. Kunstilise juhi Pilvi Karu sõnul pandi linnule isegi nimi - Iida. Ta on ühtlasi nii hani, rähn, kana kui lõoke, kokkuvõtvalt loomislind, nagu Iida end ise tutvustas.

Nagu laulupidudele tavaks saanud, oli lauluväljak laulupeolisi täis. Publiku seast võis leida ka Heino Lahe, kellel täitus koguni 70 aastat lauljastaaži.

Üritusele olid tulnud ka käsitöölised, kes pakkusid Saaremaist käsitööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles