Lõunaeestlased tulevad pealinna

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harrastusteatrite festival. Pilt on illustreeriv.
Harrastusteatrite festival. Pilt on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

2013. aasta suve programm «Ava lava, Tallinn!» Raekoja platsil algab taas juunikuu viimasel nädalavahetusel, kui Tallinnasse saabuvad Lõuna-Eesti maakonnad.

Lõuna-Eesti maakondade tegemistest saab osa 29. ja 30. juunil, Põhja-Eesti päralt on Raekoja plats 20.-21. juulil ning 3.-4. augustil esitleb end Lääne-Eesti.

Tallinna kultuuriväärtuste ameti juhataja Aini Härmi sõnul näitasid möödunud aastased üritused, et huvi teiste Eesti piirkondades toimuva vastu on suur.

««Ava lava, Tallinn!» üritustega toome Raekoja platsile eri nädalavahetustel kokku kogu Eesti,» rõhutab Härm. «Maakonnad saavad tutvustada piirkondliku elu eri tahke - käsitööd, piirkonnale iseloomulikke toite ja jooke, puhkamisvõimalusi, vaatamisväärtusi, tallinlased ja meie külalised aga heita pilgu pealinnast kaugemale ja veenduda taaskord, et Eestis on palju huvitavaid paiku. Samuti kujundavad meeleoluka kultuuriprogrammi kaugelt kohale sõitnud esinejad üle kogu Eesti.»

Programm «Ava lava, Tallinn!» pakub maakondadele võimalust esitleda Raekoja platsil oma kultuuriorganisatsioone ja -kollektiive, kultuuriturismi valdkonnas tegutsevaid ettevõtteid ja nende tooteid, käsitöö- ja disainikultuuri, vaatamisväärsusi, matkaradu ja kultuuriobjekte, toidukultuuri ning tegeleda sihtkoha turundusega.

Huvilised saavad endale soetada piirkonna käsitööd, disaini ning kohalikke teisi tooteid.

Osaleda saab ka loosimismängus www.avalava.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles