Tallinna tasuta kontserdielamused

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustpeade maja.
Mustpeade maja. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Filharmoonia kutsub muusikasõpru tasuta kontsertidest osa saama.

Sellesuvise Pargimuusika sarja avab neljapäeval, 13. juunil kell 18 kontsert «Suvi Vivaldiga» - Kadrioru pargis esineb barokk-kostüümides Püha Mauritiuse ansambel ja tenor Endrik Üksvärav.

Esmaspäeval, 17. juunil kell 19 esineb Estonia kontserdisaalis Tallinna sõpruslinna Hangzhou sümfooniaorkester Hiinast. Kavas Wagneri avamäng ooperile «Rienzi», Wenjing Guo kontsert bambusflöödile ja orkestrile ning Šostakovitši 5. sümfoonia «Revolutsiooniline».

Solistina astub üles  Junqiao Tang, kes on bambusflöödi mängijana võitnud nii Grammy kui ka Oscari. Tasuta pileti saab Piletilevi müügipunktidest või Estonia kontserdisaali kassast.  

Mustpeade maja on külastajaile avatud kogu suve, võimaldamaks huvilistel väikese tasu eest kunstiajaloolase Jüri Kuuskemaa koostatud bukleti toel kauneid keskaegseid ruume uudistada. Täpsem info lahtiolekuaegade kohta www.mustpeademaja.ee või telefonil 669 9940.

«Suvi Vivaldiga» on sarja Pargimuusika selle suve esimene kontsert. Igasse parki on koostatud just selline kava, mis haakub selle linnaosa või pargi asutamise ajastuga.

Piknikukontsertide sari on ühe unarusse jäänud, aga maailma linnades olulise ja kauni traditsiooni elustamine, mis algas Tallinn 2011 toel. Tasuta pargikontsertide sari rõõmustab Tallinna elanikke juba kolmandat aastat. Kaasa passib võtta piknikukorv ja istumisalus. Kadrioru pargi kontserdile paigaldatakse ka toole.   

Pargimuusika kontsert toob Kadrioru parki barokk-kostüümides muusikud ja ajastu pillid. Eesti ainsal barokk-mandoliinil mängib Alina Sakalouskaya, barokk-tšellol musitseerib ja  kommentaare jagab Villu Vihermäe, klavessiinil esineb Ene Nael.

Kavas kaunite meloodiate ja sillerdava virtuoossusega Vivaldi teosed. Kõlavad tenoriaariad, kontsert mandoliinile ja tšellosonaat. Vivaldi üldtuntud ja paljumängitud teoste kõrval on kavas tõelisi pärleid, mida kuuleb kontserdilavadel harva, kuid mis annavad seda enam avastamis- ja äratundmisrõõmu. Paljud teosed kõlavad Eestis esmakordselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles