Suveniirid kirjaoskajatele, vastumürk matrjoškadele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suveniirid kirjaoskajatele ja vastumürk matrjoškadele - taoliste tunnuslausetega meelitab kultuurihuvilist sisse astuma vastavatud Slothorpi raamatupood legendaarses Siuru majas.

Ettepaneku võtta Tallinna linnale kuuluv Pikk 34/Olevimägi 3  äripind kasutusse eesti kirjandusega seonduva kirjandustoa-raamatukojana, kus saaks korraldada teabepäevi ja raamatuid tutvustavaid üritusi, tegi Tallinna noorteklubi «Kodulinn»eestvedaja Tiina Mägi ning ettepanekust innustunud Eesti Kirjanike Liit otsustas projektis kaasa lüüa.

Ajalooliseks põhjuseks Pikk 34 äriruumide Eesti Kirjanike Liidu kasutusse andmiseks on asjaolu, et selles majas tegutses 1917. aastal loodud eesti kirjandusrühmitus «Siuru», kuhu kuulusid August Gailit, Artur Adson, Marie Under, Johannes Semper, Fridebert Tuglas, Henrik Visnapuu jt. Seega on mõistetav, et majast sai ühel päeval uuesti Eesti kirjanduse kodu - sedapuhku ingliskeelses kuues ja Slothorpi sildi all.

Poepidajaks on terava sulega kirjamees, eestis resideeriv ameeriklane Scott Diel,  kelle sulest pärineb ka tänavu kevadel välisajakirjanuses palju kõmu tekitanud Ilvese-Krugmani vaidlusest inspireeritud Twitteri-ooperi «Nostra Culpa» libreto.

Inglise keelde tõlgitud Eesti kirjandus paelub Tallinna külalisi küll, kinnitavad poes abiks olevad Hakan Karaoglu ja Scott Abel. Populaarseimad autorid on Jaan Kross, Mati Unt ja Jaan Kaplinski, hästi lähevad kaubaks ka Indrek Hargla teosed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles