Ei saa me läbi Margita

Tiit Tuumalu
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Soosaar
Mark Soosaar Foto: Peeter Langovits

Suurt sajatamist oli kosta pärast seda, kui ETV näitas esmaspäeval Pärnu filmifestivali sissejuhatuseks pilti Peterburi kunstirühmitusest Voina, kes varastab poest süüa ja nimetab seda kunstiks. Mis kunst, lõpetage ära juba see jama ja saatke nad sinna, kus on selliste koht – trellide taga!

Mark Soosaar ainult muheleb selle peale, võib arvata. Tema’p see ongi, kes kord aastas, siis, kui ta Pärnus parasjagu oma festivali teeb, selliseid väikesi provokatsioone televiisorisse ontliku eesti rahva ette organiseerib. Ikka selleks, et meie hinge ka suvisel ajal, kesk puhkust, rahutust külvata.

Tegelikult ulatab Soosaar suvitavale ETV-le abikäe – tuleb ju elevust nende programmist otsida taga tikutulega. Ei saa selle tekitamisega hakkama ka uus, juba nädala jagu argipäevi ekraanil loksunud kultuurisaade «Suvekultuur».

Anna tuld, Mark!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles