Kuninga uued võimalused

, tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Kuningas
Neeme Kuningas Foto: Mihkel Maripuu

Rahvusooper Estonia ja lavastaja Neeme Kuninga pikaajaline, 36 aastat kestnud koostöö sai tänavu kevadel lõpu. Lauluteatris on hooaja jooksul lihtsalt heal juhul neli uuslavastust ning needki jagunevad erinevate lavastajate vahel, nii et kõigile paratamatult tööd ei jagu.

Kuningas, kelle nimest on aja jooksul saanud justkui rahvusooperi lavastuste sünonüüm, lubas Postimehele antud intervjuus puhata ja vaadata, mis edasi saab. Lõplikult pole uksi paugutanud ju kumbki pool ning nagu rahvusooperi kommentaarist selgub, pole võimatu, et tulevikuski Kuningale mõnd lavastust pakutakse.

Igatahes on see uute võimaluste ning alguste aeg mõlemale poolele – sajandat sünnipäeva tähistav rahvusooper saab katsetada, kuidas neile sobib teiste lavastajate käekiri, ning rikkaliku kogemustepagasiga Kuningal on nüüd võimalus end proovile panna ka mõnes muus teatris peale koduse Estonia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles