Kultuuriminister ja kantsler käisid 10 000 euro eest San Franciscos

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Rein Lang ja ministeeriumi kantsler Paavo Nõgene.
Kultuuriminister Rein Lang ja ministeeriumi kantsler Paavo Nõgene. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Kultuuriminister Rein Langi ja ministeeriumi kantsleri Paavo Nõgene hiljutine reis San Franciscosse Lääneranniku Eesti päevadele ja ESTO festivalil osalemiseks maksis kokku 10 000 eurot.

«ESTO lähetusel maksis edasi-tagasi-lennukipilet marsruudil Tallinn–Kopenhaagen–Chicago–San Francisco–New York–Kopenhaagen–Tallinn ühele inimesele 3530 eurot,» selgitas kultuuriministeeriumi avalike suhete nõunik Brita Merisalu Õhtulehele.

Nõuniku sõnul kulus ülejäänud raha hotellidele (240 dollarit öö ühe inimese kohta) ja kohalikele sõitudele (rendiauto + kütus), samuti oli eelarvesse sisse arvestatud lähetuse päevarahad 32 eurot päevas inimese kohta.

«Ministeeriumi esindajad võtsid osa tervest ESTO programmist, lisaks kohtuti San Franciscos mitmete kohalike Eesti elu edendavate kultuuritegelastega ning osaleti Eesti konverentsil Stanfordis ja innovatsioonikonverentsil Silicon Valleys.»

Germalo Reisidest öeldi Õhtulehele, et sellise hinnaklassi lähedale võib jõuda mõni eriti haruldane, paar nädalat kestev eksootikareis, kuhu jõudmine on väga keeruline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles