Loometoetuse maksmise aeg pikenes

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomeinimesi rõõmustav teema
Loomeinimesi rõõmustav teema Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogu võttis eile õhtul vastu kultuuriministeeriumis valminud loovisikute ja loomeliitude seadusemuudatuse, mis pikendab loometoetuste saamise aega poolelt aastalt aastale.

«Nüüd on võimalik pikendada loometoetuse maksmist kuni aastani, kui senine seadus võimaldas maksta loomeliidu liikmele loometoetust kuni pool aastat.Tänu sellele täiendusele on vabakutselistel loovisikutel nüüd senisest paremad võimalused oma loometööga tegelemiseks ka juhul, kui ajutiselt puudub loometegevusest laekuv sissetulek,» selgitas kultuuriminister Laine Jänes.

Ministri sõnul on loovisiku sissetulek praktikas väikesemahuline ja ebaregulaarne, aga vaatamata sellele katkes senise seaduse kohaselt taolise tulu saamisel loometoetuse maksmine.

«Edaspidi on loomeisikule loometoetuse saamise perioodil lubatud tulu saamine seaduses määratletud allikatest, näiteks toetused kultuurkapitalist või muudest fondidest, samuti autoritasud loovisiku teoste kasutamise eest,» ütles kultuuriminister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles