Inimesed kogunevad Vabaduse väljakule

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõja võidusammas.
Vabadussõja võidusammas. Foto: Raigo Pajula

Kuigi Vabadussõja võidusamba pidulik avamistseremoonia algab alles kell 23, oli Vabaduse väljakul juba enne kella üheksat huvilisi küllaga.


Ühed kasutavad võimalust, et lähemalt vaadata väljakut, mis on pikalt avalikkusele suletud olnud. Aga on ka neid, kes on aegsasti kohale saabunud, et avamistseremooniat võimalikult healt kohalt jälgida.

Väljaku etteotsa seatud kutsetega külaliste tooliread on veel tühjad, aga rahvale avatud väljakuosas liigub rahvast palju. Inimesed tulevad, vaatavad ringi ja liiguvad edasi. Paljud neist on pidulikumalt riides, kui Tallinnas suvisel laupäevaõhtul kombeks, aga ilmselt on see vähemalt osaliselt tingitud koolide lõpuaktustest.

Ka väljaku ääres asuv, veel hiljuti kohvik «Moskva» nime kandnud «Kultus» teeb täna ilmselt rekordkassa. Ka «Kultuse» terrassi on vallutanud harjumatult soliidses riietuses kliendid.

Kõlaritest kostab üle väljaku «Whole Lotta Love». Siiski vist mitte originaalesituses

Kella poole üheteistkümne paiku on väljak juba rahvast täis ja Võidusambalt on kate eemaldatud.

Vabadussõja võidusamba avatseremoonia algab täna õhtul kell 23.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles