Noormees lennutas briti bändi Tallinnasse muusikavideot tegema

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalavahetusel filmitakse Tallinna erinevates paikades inglise bändi The Electric Stars uue singli videot, mille autor on 16-aastane kohalik noormees.

Suve alguses korraldas videotootmisfirma Visuaalmuusika OÜ 15-21-aastastele noortele avaliku konkursi "Tänavalt Tähtedeni". Võistluse eesmärk oli leida parim idee The Electric Starsi uusima singli "Between The Streets And The Stars" video jaoks. Võitjale pakuti võimalust õppida professionaalide käe all režissööritööd ning oma visioon algusest lõpuni ise lavastada.

Konkursi võitjaks valiti 16-aastane Prantsuse Lütseumi koolipoiss Kennet Kärema, kelle nägemus jättis  korraldajatele parima mulje ja läks ka bändi enda vaatega kokku. Nende sõnul tabas noormees ära loo mitmetasandilisuse. Kennet kinnitab, et funky kõlaga loo sõnades on peidus tumedam ja hirmutavam tagamõte.

Poisi loodud videos kohtab peategelane noor tüdruk baaris üht huvitavat üleni musta riietatud meest, keda  kehastab bändi laulja. Võõras pakub tüdrukule võimalust eemalduda baari ebameeldivast keskkonnast ja põgeneda reaalsusest eemale. Mees viib neiu kõrghoone katusele, mis sümboliseerib vabadust ja eraldatust, kuid lõpuks laguneb ümbrus koost ja tee viib unenäotaoliselt algusesse tagasi.

Video juurde kuuluvad ka stseenid Michael Jacksoni  «Thrilleri" tantsu stiilis liikumisega ja klipid bändi esinemisest. Vaataja tunneb ära vinoteegi Veinipööning ning kõrghoone näol Radissoni hotelli katusekorruse. Video avalikustatakse eeldatavalt 15. septembril.

Kennet ise teeb sõpradega hard rock bändi, milles mängib soolokitarri ning tegeleb kergejõustiku, eelkõige kolmikhüppega. Enda sõnul filmifännist poiss räägib, et võistluse jaoks idee leidmine polnud talle raske, kuna neid olevat tal palju, mis vaid ootavad realiseerimist. Võidu toonud visioon tekkis Kennetil bändi lugu ja selle sõnu hoolikalt kuulates.  «Lihtsalt hakkasin kuulama ja mõtlesin, mis seal võiks olla,» jääb poiss tagasihoidlikuks.

Lisaks noortele võimaluse andmisele on üks projekti peaeesmärke reklaamida Eestit kui potentsiaalset filmi- ja videotegemisasukohta ka Lääne-Euroopas. Nimelt tegi Visuaalmuusika asutaja Kati Jägel Manchesteris elades koostööd mitmete kohalike bändidega ning tagasi Eestisse kolima asudes otsustas Manchesteri endaga kaasa võtta.

Ideega läks kaasa The Electric Starsi nimeline retro rock bänd, kelle moto on «Ilus muusika ilusatele inimestele». Nende stiil on 1960-70ndate kõla, mis on põimitud tänapäevasega. Ansamblisse kuulub viis Manchesterist pärit muusikut, kes on küll pikka aega erinevatesse bändidesse kuulunud, kuid antud koosseis on kokku pandud alles viimase kahe aasta jooksul. Selle ajaga on neil ilmunud üks album ja mõned singlid, millest uusimale filmitaksegi videot Tallinnas.

Bändi laulja Jason Edge on pärast Tallinnaga tutvumist meeldivalt üllatunud. Ei tema ega ka teised bändiliikmed polnud varem Eestis käinud. «Inglismaal me muidugi teame Eestit, aga mitte seda, milline see on. Teadsime, et on mingi baar ja hotell, mille katusel filmitakse, aga Tallinn on nii ilus linn ja siin on toredad inimesed,» kiidab laulja.

Sellest, et nad video filmimiseks siia tuuakse, said mehed teada alles hiljem, kui võistlus juba käis. Kuna tegemist oli mittetulundusliku projektiga, koguti lennupiletiteks vajalik raha toetajate abiga Hooandja ühisrahastusplatvormi kaudu.

Videot filmitakse 16.-19. augustini. Eile, 16. augustil andis The Electric Stars ka tutvustava kontserdi Von Krahli baaris. Publik võttis bändi soojalt vastu, mistõttu Edge avaldas lootust, et ehk õnnestub kunagi veel Eestisse esinema tulla.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles