Karvikud sel aastal Green Christmasil pidutseda ei saa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Green Christmas 2006.
Green Christmas 2006. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Rakvere rokifestival Green Christmas jääb tänavu ära, sest kontserdikorraldusfirma BEM Agency lõpetab tege­vuse. Festivali kaubamärgi annab BEM üle Rakvere linnale.


BEM Agency juhatuse liikme Gunnar Viese sõnul sai agentuuri vältimatu lõpp selgeks pärast maikuus toimunud Limp Bizkiti kontserti, mis tõi korraldajatele sisse planeeritust oluliselt väiksema summa raha ning see omakorda muutis jätkamise võimatuks.


"Möödunud sügisest on külastajate arv langenud enam kui kolmandiku võrra," sõnas Viese.

Suure löögi andis agentuurile ka käibemaksutõus. "Piletihinnad on sellisel tasemel, et neid ei kannata enam mitte mingi valemiga tõsta, sest muidu lihtsalt keegi ei tulegi kontserdile," lausus Gunnar Viese.

Mehe sõnul motivatsiooni jätkamiseks oleks, aga paraku ei näe ta võimalust, et olukord lähiajal paraneda võiks.

BEM Agency pankrot tähendab ka seda, et vähemalt tänavu Rakveres rokifestivali Green Chris­tmas ei korraldata.

Gunnar Viese rääkis, et festivali kaubamärk kuulub küll agentuurile ja BEM on seda ka viimastel aastatel korraldanud, kuid päris üks-üheselt agentuuri pankrot ja festivali ärajäämine seotud ei ole.

"Algselt oli plaanis teha tänavu ühepäevane säästufestival, aga nähes, mis numbrid olid Rabarockil (korraldajad jäid miljoni krooniga miinusesse - toim.) ja Soomes Pro­vins­si­rockil, otsustasime, et tänavu festivali ei tee," kõneles Viese.

"Kui keegi tahab finantsriski võtta, siis võin korralduse poolel aidata, aga minu hinnangul ei ole raha põletamisel mõtet," lisas ta.

Teisipäeval tegi Gunnar Viese Rakvere linnapeale Andres Jaadlale ettepaneku, et Rakvere linn võtaks BEM Agencylt üle Green Christmasi kaubamärgi, kuna tegemist on pikaajaliste traditsioonidega üritusega, mis on Rakvere linnaga väga tihedalt seotud.

"Gunnar Viese ettepanek oli järgnevatel aastatel ikka festivaliga jätkata ja ta oli ka valmis selle korraldamisel kaasa lööma," lausus Andres Jaadla.

Linnapea sõnul oleks ilmselt olnud võimalik ka kaubamärk kellelegi maha müüa. "Gunnar Viese otsustas aga missioonitundest selle tasuta Rakvere linnale anda," sõnas Jaadla. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles