Laulupeorongkäik hilines suure publikuhuvi tõttu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulu- ja tantsupeo rongkäik.
Laulu- ja tantsupeo rongkäik. Foto: Liis Treimann

Korraldajate esialgsel hinnangul lükkus eilse laulupeorongkäigu lõpp üle tunni aja kavandatust hilisemaks oodatust suurema osavõtjate arvu ja väga suure publikuhuvi tõttu.


«Pikemad analüüsid ja arutlused seisavad veel ees, aga praegu oskame välja tuua kaks põhjust. Esiteks see, et rongkäigus oli tavalisest tunduvalt rohkem rahvast. Ja teise põhjusena mainis rongkäigu juht erakordset suurt publikuhuvi,» ütles laulu- ja tantsupeo meediajuht Kristo Mäe Postimees.ee'le.

«Rongkäiku oli vaatama tulnud hästi palju inimesi, mis on ju väga tore. Aga see tekitas mõnes kohas pudelikaelu ja rongkäik liikus plaanitust aeglasemalt. Samuti sattusid rongkäigulised ja pealtvaatajad paljudes kohtades omavahel suhtlema, mis jällegi pidurdas rongkäigu edasiliikumist,» selgitas Mäe.

Ta nentis, et see oli tõepoolest halb, et rongkäigu venimine kontserdi lõppu kesköösse nihutas, nii et suur osa rahvast vihma ja hilise kellaaja tõttu kontserdilt enne lõppu lahkus.

«Aga täna peaks selles suhtes kõik hästi olema, sest kontsert algab kell kaks ja lõppeb kella kuue-seitsme ajal. Lõpu kellaajaga on nii nagu on. See võib alati siia-sinna kõikuda, aga algus peaks olema täpselt kell kaks nagu plaanitud,» lausus Mäe ning soovitas kõikidel pealtvaatajatel aegsasti lauluväljakule tulla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles