Lugejad peavad laulupeo laupäevast kontserti liiga elitaarseks

Sandra Maasalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupeo rongkäik.
Laulupeo rongkäik. Foto: Raigo Pajula.

Laulu- ja tantsupeo tekitatud ühtsustunde ülistamise kõrval häirib Postimees.ee lugejaid laupäevase esimese kontserdi kava keerukus.

Oma laulu- ja tantsupeomuljeid vahendanud lugejate seas on küllalt sage arvamus, et esimese kontserdi kava jääb rahvale võõraks. Kommentaator Piduline: «Laupäevane «laulupidu» oli täielik põrumine, aga pühapäevane oli tõeline rahva pidu ja selline peabki laulupidu olema.»

Mitmed kommenteerijad hindasid esimesel kontserdil esitatud teoseid küll kõrgelt, kuid leidsid, et need sobivad kontserdisaali paremini.

Seevastu pühapäevane teine kontsert jättis enamikule võimsa positiivse emotsiooni. Kommenteerija Sander: «Eriti vinge oli see, kui terve lauluväljak lainet tegi, saime super hästi hakkama. Samuti meeldejääv on see lippude meri, mis nii uhkesti kõik lehvisid. Omamoodi vinge oli ka äraminek, lihtsalt nii suur rahvamass. Eesti!»

Mõnda inimest häiris tohutus rahvamassis trügimine, kuid teised pidasid seda suure ühtsuse ja esinejatega kokkusulamise tunnuseks.

Mitut kommenteerijat häiris, et «Mu isamaa on minu arm» ei läinud kordamisele või siis, et ei peetud selle järel hetk pausi, vaid jätkati kohe meeleolu muutes marsiga «Kodumaa».

Kultuuriministri Laine Jänese kõne ja spontaanne dirigeerimine tekitab vastakaid tundeid. Mõned kommenteerijad peavad tema tegu vahvaks, teised täiesti kohatuks.

Tantsupeolt on valdavas enamuses väga head muljed ja korduvalt mainitakse silma tikkunud pisaraid. Kommenteerija Mari: «Tantsupidu oli seni nähtud tantsupidudest parim. Kõige kõigem. Üllatusterohke, väga hea muusika. Ma ei usu, et neid inimesi üldse olemas on, kellele see pidu ei meeldinud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles