Piiriäärsed elanikud saavad Venemaale kultuuriüritustele lihtsamalt

Mirjam Mäekivi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pihkvasse saavad piiri ääres elavad inimesed nüüd lihtsamalt kultuuri nautima minna.
Pihkvasse saavad piiri ääres elavad inimesed nüüd lihtsamalt kultuuri nautima minna. Foto: Nils Niitra

Venemaa välisministeerium teatas Eestile, et alustab lihtsustatud korras Vene viisade andmist piiriäärsete alade elanikele, kelle reisi eesmärgiks on osalemine teadus-, kultuuri- või kunstiüritustel, sealhulgas ülikoolide ja muudes vahetusprogrammides.


Sel eesmärgil Venemaad külastavatele piiriäärsete alade elanikele väljastatakse mitmekordsed tasuta viisad, teatas Eesti välisministeerium.

Välisminister Urmas Paeti kinnitusel on Eesti huvitatud heade suhete jätkumisest ka kultuuri- ja haridusvaldkonnas, sealhulgas kultuurisidemete arendamisest Eesti ja Venemaa piiriäärsetel aladel.

«Piiriäärsete elanike lihtsustatud piiriületus on oluline eeldus aktiivsele kultuurikoostööle. Seda toetab ka Eesti ja Venemaa vahel käesoleva aasta algul sõlmitud kultuurikoostöö leping,» ütles Paet ja nimetas hea kultuurikoostöö näitena, et sell suvel toimusid esmakordselt Eesti kultuuripäevad Peterburis.

Lisaks teadus-, kultuuri- või kunstiüritustel osalejatele kehtib piiriäärsete alade elanikele varasemast võimalus lihtsustatud korras Vene Föderatsiooni viisa taotlemiseks lähedaste matmispaikade külastamiseks.

Sellistel puhkudel võimaldatakse piiriäärsete alade elanikele tasuta ühekordne Venemaa viisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles