Õllesummer viib publiku «Raudmehe rännakutele»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülo Krigul (vasakult), Hardi Volmer, Boriss ehk Borka Hrebtukov ja Argo Toomel andsid eile ansambil The Sun prooviruumis «Raudmehe rännakutele» viimast lihvi.
Ülo Krigul (vasakult), Hardi Volmer, Boriss ehk Borka Hrebtukov ja Argo Toomel andsid eile ansambil The Sun prooviruumis «Raudmehe rännakutele» viimast lihvi. Foto: Raigo Pajula

Homme õhtul avaldavad tuntud muusikud Tallinna lauluväljakul austust eesti rokkmuusika varalahkunud tipule Gunnar Grapsile.



Kell 20.30 algab Õllesummeril Postimehe laval mälestuskontsert «Raudmehe rännakud». Grapsi jälgedesse astuvad Riho Sibul, Hendrik Sal-Saller ja Smilers, Hardi Volmer, Tanel Padar & The Sun, Jaagup Kreem, Gerli Padar, Sven Varkel ja Metsatöll.



Igaüks on rokiisa loomingust valinud endale sobivamad või südamelähedasemad palad, taustabändi tuumiku moodustavad The Suni pillimehed.



«Niisugune mõte on olnud tegelikult juba ammu,» kinnitavad laulja Jaagup Kreem ja The Suni basskitarrist Danel Pandre nagu ühest suust.



«Ühe põhjusena võib näha Grapsi viiendat surma-aastapäeva, aga kui mõtlema hakata, siis palju neid eesti rokklegende ülepea on? Rujat ja Joalat on juba tehtud, Graps tundus sellele loogiline jätk,» lisab Pandre.



«Initsiatiiv tuli Õllesummeri korraldajatelt ja algul pöördusid nad ainult The Suni poole, aga päris üksi seda asja teha ei tundunud õige mõte. Hea, et üles astub nii palju erinevaid lauljaid. Mõned lood tulevad väga originaalilähedased, samas kui teised kõlavad hoopis uues võtmes. Programm tuleb mitmekülgne ja huvitav,» lubab bassimees Pandre publikule värvikat elamust.



Keset eilset proovipäeva meenutasid mehed oma esimesi kohtumisi Raudmehega.



«Kuidagi oli Nõmme kultuurikeskusesse kokku pressitud umbes tuhat inimest. Lagi tilkus kuumusest ja mind suruti kõvasti vastu lava. Kontsert oli võimas, aga lõpuks ma minestasin. Hiljem pääsesin lava taha ja kohtusin Grapsi endaga. Ei osanud arvatagi, et kunagi oleme sõbrad ja sõidame koos mootorratastega ringi,» räägib Kreem ühest elu esimesest kontserdielamusest.



«Suvel pärast keskkooli lõpetamist hääletasime Vändrasse, kus toimus Ornamendi kontsert. See oli tõsine rokielamus – nagu päris!» on ka Hardi Volmeril esimene kohtumine Grapsiga selgelt meeles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles