Kummalised kuplid näitavad Harju tänaval tippdisaini

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju tänava haljasalal on avatud rahvusvaheline disaininäitus Index Award 2007.
Harju tänava haljasalal on avatud rahvusvaheline disaininäitus Index Award 2007. Foto: Peeter Langovits.

Kuni järgmise nädala lõpuni saab Harju tänava haljasalal näha maailma suurima auhinnafondiga disainikonkursi INDEX:Award võidutöid.


«Taanis 2002. aastal asutatud mittetulundusliku organisatsiooni INDEX:Design to Improve Life loodud auhinna INDEX:Award võitjate valimisel pööratakse vormi kõrval tähelepanu ka eetilisele ja kultuurilisele mõõtmele ning toote jätkusuutlikkusele, innovaatilisusele ja potentsiaalsete tarbijate hulgale,» teatas Taani saatkonna informatsiooni spetsialist Kirke Torpan.

Nii ongi näituse eksponaatide seas eriline vee desinfitseerimiseks mõeldud pudel, vajadusel ka lihtsate vahendite abil valmistatav jalaprotees ning kasutatud süstlanõelte turvalist jäätmekäitlust võimaldav kaitsekork.

Kategoorias ühiskond tuli võitjaks mittetulunduslik ettevõtmine «Igale lapsele sülearvuti» (One Laptop Per Child - OLPC). Selle eesmärk on luua revolutsiooniline lastele mõeldud sülearvuti, millega saab viia õppimise, info ja kommunikatsiooni lasteni seal, kus haridusest on kõige suurem puudus - arengumaades.

Kuna sülearvutit OLPC hakkavad kasutama miljonid lapsed maailmas, siis peab see loojate hinnangul olema töökindel, kerge ja energiatõhus. Kummist raam kaitsev sülearvutit tolmu eest ja lubab seda kasutada erinevates oludes.

Eestisse jõudis näitus Taani saatkonna ja Taani Kultuuri Instituudi eestvõttel ning ligi kahemeetrise läbimõõduga läbipaistvates kerades eksponeeritud esemeid saab Harju tänaval näha kuni 19. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles