Kreisilinnapäev pani Paide keskväljaku inimestest kihama

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreisilinnapäev Paides, bernhardiinide rongkäik.
Kreisilinnapäev Paides, bernhardiinide rongkäik. Foto: Alo Aasma

Täna Paide keskväljakul korraldatud kreisilinnnapäev pakkus enam kui tuhatkonnale külastajale võimaluse teha kaupa sadakonna käsitöölise, kaupleja ning meistriga, võtta osa mitmetest erinevatest töötubadest ning lahutada meelt erinevate esinejatega.


Kreisilinnapäeva avas Augustiinuse rongkäik, millest võttis osa mitukümmend bernhardiini ning nende omanikku.

Läbi kogu päeva kostus lavaplatsil erinevat muusikat alates tänavamuusikutest kuni Piccolo suupillikvinteti, Folkräussi ning Järvamaa kandlemeistriteni välja.

Laadalised said osaleda mitmetes käsitöötubades, kus sai puidust nikerdada, punuda paelu, valmistada klaasvitraaži, viltida ning taaskasutada vanu T-särke.

Mekkida sai ka värske hapukurgi ning südasuvise moosi konkursile esitatud kulinaarseid teoseid, kuhu toodi kokku 13 erinevat purki.

Järvamaa esigiidi Tiiu Saaristi juhtimisel sai teha ekskursiooni Paide vanalinnas ning keha sai kinnitada pannkoogikohvikus, kus eakateklubi Hämarik memmed küpsetasid mitmestkümnest liitrist taignast pannkooke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles