Marie Underile pühendati roos

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Botaanikaaias näeb erinevaid roose.
Botaanikaaias näeb erinevaid roose. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Homme esitletakse Tallinna Botaanikaaias uut roosisorti, mis on pühendatud poetess Marie Underile ning kannab ka tema nime.


«Underile pühendatud roos istutatakse tema kunagise kodumaja, praeguse Underi ja Tuglase Kirjanduskeskuse aeda Nõmmel. Nii jõuab Marie Under sümboolselt taas koju, kuhu ta pagulasaastail nii väga igatses,» teatas istutamise tagamaadest Raepress.

Idee poetessile pühendatud roosisordist tekkis kolmel nõmmekal möödunud aastal, mil tähistati Marie Underi 125. sünniaastapäeva.

Koostöös TA Underi ja Tuglase Kirjanduskeskusega ning roosiaretaja Mart Ojasaluga sai ideest reaalsus ja täna on Marie Under valmis jagama oma õiteilu.

Tänavu paljundati emataimest ka esimesed noored roosiistikud, mille idee algatajad kingivad TA Underi ja Tuglase Kirjanduskeskusele, Tallinna Botaanikaaiale ja Tartu Botaanikaaiale.

Üks roos istutatakse Hiiumaale Kassarisse, kust on pärit poetessi emapoolsed vanavanemad.

Tallinna Botaanikaaia rosaarium tähistab 17.-19. juulil toimuvate roosipäevadega rosaariumi 45. sünnipäeva. Konstantin Pätsi omaaegsesse marjaaeda 1964. aastal rajatud roosiaed oli botaanikaaia esimene kollektsioon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles