Briti Rahvusgalerii tõi kunsti iPhone’i

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: iTunes/Postimees.ee

Briti Rahvusgalerii pakub kunstisõpradele juba mõnda aega maailma esimese suurema kunstimuuseumina valikut oma seinte vahel eksponeeritud maalide kollektsioonist iPhone'i rakendusena.


Uus rakendus nimega Love Art võimaldab iPhone'i ja iPod Touchi kasutajatel vaadata muuseumi 250 populaarsemat kunstiteost otse oma peost ning uurida neid

zoom

i abil ka lähemalt, tutvustab rahvusgalerii kodulehekülg.


Lisaks maalide vaatamisele saab kuulata ja vaadata intervjuusid kunstnike, kirjanike ja ekspertidega, nende seas ka rahvusgalerii direktori Nicholas Pennyga, kes jutustavad meistriteoste taga peituvaid lugusid. Samuti saab kuulata rahvusgalerii audiotuure ja populaarseid igakuiseid podcaste.

Love Art sisaldab 12 temaatilist galeriid, kus kasutaja saab sirvida kunstiteoseid erinevate liigituste järgi, nagu portreed, linnamaastikud ja religioossed maalid.

Rakenduse saab esialgu tasuta alla laadida Apple'i iTunes Store'ist.

Rakendus loodi koostöös Antenna Audio ja Apple'iga.

Londonis asuvas rahvusgaleriis on esindatud hinnatumad Lääne-Euroopa kunstnikud, nagu van Eyck, Raphael, Leonardo da Vinci, Turner, Rembrandt, Degas, Cézanne, Van Gogh, Renoir, Monet, Rubens, Velázquez, Van Dyck, Tizian ja Bellini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles