Kärbe sulgeb Tallinna Ülikooli raamatukogu plaanitust kauemaks

Sandra Maasalu
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikooli Akadeemiline Raamatukogu
Tallinna Ülikooli Akadeemiline Raamatukogu Foto: Egert Kamenik.

Äsja kollektiivpuhkuselt naasnud Tallinna Ülikooli Akadeemiline Raamatukogu sulgeb augusti alguses taas kaheks nädalaks uksed, et uue kärpega toime tulla.

«Seoses haridus- ja teadusministri käskkirjaga, millega vähendati eraldisi avalik-õiguslikele ülikoolidele, sealhulgas raamatukogudele, on raamatukogu 3. - 14. augustini suletud,» seisab raamatukogu kodulehel.

Akadeemilise raamatukogu teenindusdirektor Kai Lugus ütles, et lisakärbe tuli neilegi ootamatult. «Lootsime, et tuleme kollektiivpuhkuse abil toime.» Luguse sõnul tehti eelarves püsimiseks raamatukogus tänavu tavatult pikk, kolmenädalane kollektiivpuhkus, mis lõppes esmaspäeval.

Eelarve täiendava kärpimise tõttu juuli alguses otsustas raamatukogu Luguse sõnul kiirelt reageerida ja teha kokkuhoiuks vajaliku lisakollektiivpuhkuse ära võimalikult ruttu.

«Põhjus, miks me teeme seda nii ruttu, ongi selles, et ülikooli õppeaasta algab septembris ja proovime tudengkonnale võimalikult vähe tüli teha,» rääkis Lugus.

Lugejad ei pea tema sõnul laenutatud raamatute tagastamise pärast muret tundma, sest neid saab tagasi tuua teadusraamatukogusse aadressil Rävala pst 10.

Teadusraamatukogu peasissekäigu kõrval paikneb ka 24h tagastuspunkt.

Akadeemiline raamatukogu on taas avatud alates 17. augustist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles