Madonna tahab pliite ja külmikuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madonna üleeile Barcelonas.
Madonna üleeile Barcelonas. Foto: AP/Scanpix

BDG tegevjuhi Eva Palmi sõnul käib praegu tihe koostöö Madonna esindajatega, et Tallinnas 4. augustil esineva staari ja tema neljasajapealise meeskonna vajadused saaksid rahuldatud.






«Palutud on ka selliseid asju, mida on Eestist raske leida,» ütles Palm. Näiteks soovis Madonna köögimeeskond nii suurt külmikut, kuhu oleks võimalik sisse kõndida. «Päris sellist külmikut me ei saanudki, aga me saime külmaauto, millega nad rahule jäid,» rääkis Palm.



Sööke ja jooke staar eestlastelt ei nõua – tuuri tantsijad, lauljad ja lavatöölised einestavad hiiglaslikus telk-restoranis, mis rändab Madonnaga kaasa ka kõikidesse teistesse kontserdipaikadesse. Küll aga peab BDG hankima vajaliku köögitehnika. «Praegu ajame kokku pliite, külmkappe, ahjusid ja valamuid,» loetles Palm.



Ka lavataguse kujundamisel ei soovi Madonna meeskond eestlaste abi – ise võetakse kaasa mööbel, kardinad kui ka lambid. Eestlastel tuleb välja vahetada vaid laulja tualetipott.



Paigas on ka kontserdiga seonduvad turvanõuded. Näiteks on Tallinna kohal kehtestatud lennupiirang, sest kontserdil kasutatakse valgusefektideks väga võimsaid lasereid, mis  võivad piloote pimestada. «See oli produktsioonimeeskonna nõue ja meie kooskõlastasime selle lennuametiga,» selgitas Palm.



Selleks, et Madonna ennast turvaliselt tunneks, on tal kaasas kaks turvaülemat, kes Eesti turvafirmat Meeskond vajadusel suunavad ja juhendavad. Lennujaamast lauluväljakule sõitmiseks nõuab laulja politseieskorti.



Kuna eelmisel nädalal hukkus Madonna lava ehitamisel Marseille’s kaks inimest, siis jälgitakse Eestis lava ehitamisel tööohutusnõudeid veelgi rangemalt. Kohalikest töömeestest veab ja paneb lavatehnikat paika ligi kolmsada meest ja välismaalastest sada viiskümmend. Üheksakümmend meetrit lai ja viiskümmend meetrit sügav lava peab valmis saama viie päevaga.



Seda, mis Madonnal pärast kontserti Eestis veel plaanis on, Palmi sõnul neile ei avaldata. «Ma usun, et suurt midagi, sest tema ajagraafik on minutite pealt paika pandud,» tõdes ta. Palm ei osanud öelda, kus Madonna meeskonna sajad liikmed ja staar ise ööbivad, sest nad broneerivad oma majutuse igas riigis ise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles