Madonna toob öörongid ja arvukalt pidusid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Graafika: PM

Kuna homme esineb Tallinna lauluväljakul popikuninganna Madonna, liigub linnas terve päeva ja tõenäoliselt ka järgneva öö vältel teisipäeva kohta tavatult palju inimesi. Postimees uuris, kuidas kontserdile minna, kuidas sealt lahkuda ja kus edasi pidutseda.

Kuidas saada kohale ja hiljem koju
•    Laulupeolt tuttav kultuuripealinna tasuta jalgrattaparkla avab Madonna kontserdi ajaks taas uksed. «Laulu- ja tantsupidu näitas, et Tallinn on rattarikas linn ning rattasõbrad kasutaksid sellist võimalust suure rõõmuga. Parkla taasavamisega tahame peole suunduva linnarahva jalavaeva ja parkimismuret kergendada,» ütles Sihtasutuse Tallinn 2011 juhataja Mikko Fritze.
•    Jalgratta saab huviline kontserdi ajaks jätta samasse paika, kus laulupeo ajalgi – Mere väravast vasakut kätt asuvasse parklasse. Rattaparkla on avatud teisipäeval, 4. augustil kella 14.00–2.00. Rataste eest kannavad hoolt ning rattureid abistavad kultuuripealinna vabatahtlikud.

Edelaraudtee teatas, et paneb Madonna kontserdi külastajate jaoks käiku öised ekspressid.
•    Ööl vastu 5. augustit sõidavad öörongid Tartu ja Viljandi liinil.
•    Rong Tartusse väljub 5. augustil kell 1:30 ning peatub Ülemistel, Tapal, Tamsalus ja Jõgeval. Tartusse jõuab rong varahommikul kell 4:04. Tallinna-Tartu pilet maksab 130 krooni.
•    Rong Viljandisse väljub 5. augustil kell 1:40 ning peatub Sakus, Kohilas, Raplas, Türil ja Võhmas. Viljandisse saabub öine ekspress kell 3:57. Tallinna-Viljandi pilet maksab sada krooni.
•    Öiste ekspressidena on käigus Tallinna-Tartu ja Tallinna-Viljandi kiirrongid, reisijaid teenindavad ka baarivagunid. Öiste ekspresside erihind on kõigile üks, sõidusoodustused ja kuupiletid ei kehti.

Pühapäevase seisuga pole teatatud ühestki muudatusest Tallinna linnasisese ühistranspordi töögraafikus. Arvestada tuleb aga, et kõik kontserdi külastajad tõenäoliselt busside peale ei mahu.

Meelespea
ÄRA VÕTA KAASA

•    Kontserdile ei tohi kaasa võtta vihmavarju, foto-, audio- ja videosalvestustehnikat, sööki ja jooki, tuli- ja külmrelvi, pürotehnikat, vilkuvaid laserpulki, ohtlikke aineid ja esemeid, alkoholi ja narkootikume, loomi, jalgrattaid, rulluiske ja rulasid, samuti liigset pagasit. Kontserdile ei pääse tugevas joobes, agressiivselt käituvad või teisi häirivad isikud.
VÕTA KAASA
•    Sularaha, sest kõikide kaupade (söögi, joogi, bändide nänni jms) eest saab tasuda ainult sularahas. Samuti tasub kaasa võtta vihmakeep.
TASUB TEADA
•    Suure hulga külastajate tõttu võib piletikontroll ning isiku ja asjade läbivaatus võtta aega. Kontserdikava algab kell 19:30. Ratastoolis inimestele on eraldatud spetsiaalne ala Tuletorni-poolsel invatribüünil. Korraldajad paluvad jälgida eriviitasid ja infostende.
•    Mobiiltelefonide jaoks paigaldatakse küll lisatugijaamad, kuid siiski tuleb arvestada, et võrgud võivad olla ülekoormatud. Lepi sõprade ja perega ette kokku kohtumispaik. Eestis töötab Madonna Tallinna kontserdi infotelefon: helistades numbrile 1182, saab kontserti puudutavat informatsiooni eesti, vene ja inglise keeles.
Järelpeod
•    Madonna Tallinna-kontserdi ainuke ametlik afterparty toimub Club Hollywoodis kohe pärast show lõppu. Afterparty erikülaline on Madonna kontserdi soojendusesineja, maailma üks tuntumaid DJsid Paul Oakenfold. Kontserdi korraldajate sõnul kasutavad teiste ürituste läbiviijad Madonna kontserdi ja artistinime ebaseaduslikult.
•    Ööklubi Oscar Lux reklaamib oma pidu kui suurimat mitteametlikku Madonna kontserdi afterparty’t. Sama väidavad ööklubi Parlament ja Club Spider.
•    Klubis Angel mängib Madonna-teemalisel peol muusikat DJ Rena, klubis Bonnie & Clyde keerutab plaate DJ Andres-Allar Varato.
•    Ka Club Von Überblingenis pühendatakse pidu Madonnale. Naistele on terve öö sissepääs tasuta.
•    Klubi Privé lubab Madonna kontserdi pileti omanikel tasuta siseneda, sama trikiga peibutab Venus Club.
•    Sokos Hotel Viru avab Madonna kontserdi külastajatele ööpuhveti. Kontserdilt tulijaid ootab Rootsi laud restoranis Merineitsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles