Nukuteater avas hooaja ja langetas piletihindu

Sandra Maasalu
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nukuteatri nukud.
Nukuteatri nukud. Foto: Peeter Langovits

Eesti Nuku- ja Noorsooteater avas täna 58. hooaja ja langetas laste täiskasvanust saatjatele piletihindu.

Lastelavastused on eelkõige suunatud lastele, seetõttu on nüüdsest lapsevanemale kui lapse saatjale hind sümboolne 25 krooni, õhtused lasteetendused on aga täishinnast suisa poole hinnaga, teatab teater.

Käesoleval hooajal täitub teatri aastakümnete pikkune unistus - veebruaris 2010 avatakse NukuKunsti Keskus ehk NuKuKe, mille üheks olulisemaks osaks saab kaasaegne teatrinukkude nukumuuseum.

Hooaja jooksul jõuab Eesti Nuku- ja Noorsooteatri lavale koguni 16 uuslavastust. Septembris esietendub eesti rahvajutul põhinev „Võlurätik", mille lavastab Jevgeni Ibragimov ja kus teeb nukukunstniku debüüdi Tauno Kangro.

Jõulukuu toob publikuni kaks uuslavastust - vana hea telest tuntud „Väikse nõia" loo uues renoveeritud saalis Jevgeni Ibragimovi lavastuses ning Jaan Tätte lastenäidendi „Tere" Köismäe tornis Allan Kressi lavastuses.

Lisaks jätkab Nuku- ja Noorsooteater muusikalide lavaletoomist ning kevadel võib oodata uue mastaapse muusikali esietendust. Maikuus jõuab lavale Astrid Lindgreni armastatud lasteraamatul põhinev koguperelavastus „Meisterdetektiiv Blomkvist", mille lavastab Vahur Keller.

Hooaja lõpetab iga-aastane Tallinn Treff Festival, mille seekordseks põhiteemaks on tänavateater.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles