Nokia kontserdimaja avab Francis Goya

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia kontserdimaja ehitustööd.
Nokia kontserdimaja ehitustööd. Foto: Toomas Huik.

Ehitatavas Solarise keskuses asuva Nokia kontserdimaja õnnistab sisse kitarrivirtuoos Francis Goya.


Goya esineb uues saalis kavaga, mis kannab nime «Muinaslugu muusikas» ja kus lisaks artisti loominguparemikule tuleb ettekandmisele 12 Raimond Valgre pala. Nokia Kontserdimaja poolt korraldatud kontserdil saadab kitarrivirtuoosi Tallinna Kammerorkester.

Selle nimel, et Goya kontserdi ajaks kõik valmis oleks, käib täna majas kibe töö. Nokia kontserdimaja juhataja Aivar Sirelpuu sõnul kulgeb kõik plaanikohaselt ning kontserdimaja saab õigeks ajaks valmis.

Põhjamaade moodsaimas teatri-, kontserdi ja konverentsisaalis saab olema 1830 kohta. «Me oleksime hea meelega kohtade arvu suurendanud, aga kõige tähtsam oli tagada hea nähtavus kõikidelt istekohtadelt,» rääkis Sirelpuu. Kontserdimaja parteris on 1029, esimesel rõdul 493 ja teisel rõdul 308 istekohta. Kui publikut on vähem, saab rõdud kardinatega ülejäänud saalist eraldada ja luua kammerlikuma atmosfääri.

Üks päev pärast Goyat astub Nokia kontserdimajas üles esimene Eesti esineja - mustkunstnik Jürgen Veber oma suurejoonelise illusioonietendusega. Kontserdimajal on ka viie aasta pikkune koostööleping Vanemuisega. Esimesena etendub seal Vanemuise muusikal Evita ning seejärel tulevad ridamisi teised muusikalavastused.

Alates 2010. aastast kuulub Nokia kontserdimaja ja Cinamoni alaliste elanike hulka ka Pimedate Ööde Filmifestival. Järgmisel aastal toimub seal ka Euroopa filmitööstuse tähtsündmus - European Film Academy Awards tseremoonia.

Lisaks Nokia kontserdimajale mahuvad Solarise keskusse veel seitsme ekraaniga Cinamoni kobarkino, kahe ekraaniga Tallinnfilmi väärtfilmikeskus, Tallinna Tantsuakadeemia, Apollo raamatu- ja meediakeskus ning näitusesaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles