Tulve avab tähtsa festivali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helena Tulve
Helena Tulve Foto: Peeter Langovits

Reedel, 14. juulil algab Stuttgardis nüüdismuusika festival World Music Days 2006, mille avakontserdi esimene teos on Helena Tulve «Sula». Esitab Stuttgardi raadio sümfooniaorkester Lucas Visi juhatusel, solist didgeridoo’l on Tommy Mansikka-Aho, kes osales ka teose esiettekandel ja plaadisalvestusel.

Tulve teose kõrval kõlab avakontserdil soomlase Jukka Tiensuu ja egiptuse helilooja Amr Okba muusika.

World Music Days on tähtsamaid ja ulatuslikumaid uue muusika festivale maailmas. Kahe nädala jooksul toimub 70 kontserti ja etendust ning esitatakse 200 helilooja teoseid. Festivali organiseerib Rahvusvaheline Nüüdismuusika Ühing.

Korraldajate sõnul on festivali eesmärk esile tõsta looja individuaalsust ja mitmekesisust globaliseeruvas maailmas.

Osaleb esinejaid ja heliloojaid üle maailma. Programm sisaldab kammer- ja sümfoonilisi kontserte, muusikateatrit, multimeediat ja elektronmuusikat.

Eesti muusika kõlab festivalil World Music Days esmakordselt. Helena Tulve muusikaga tutvus festivali kunstiline juht Christine Fischer kaks aastat tagasi Rahvusvahelisel Heliloojate Rostrumil.

«Sula» on viimastel aastatel üks maailmas enam esitatud eesti helilooja teoseid sümfooniaorkestrile.

Lõppenud hooajal kõlas see Varssavi sügisel ja Winnipegi uue muusika festivalil. Juuni alul pälvis Helena Tulve Monaco prints Pierre’i fondi heliloomingupreemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles