Eri Klas lihvib noori dirigente meisterlikuks

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eri Klas alustab Jaani kirikus prooviga.
Eri Klas alustab Jaani kirikus prooviga. Foto: Margus Ansu / Postimees

Pärast kaht proovipäeva Vanemuises teevad Jaani kirikus Vanemuise sümfooniaorkestriga proove neli noort dirigenti Saksamaalt ja Eestist. Mida Andreas Hotz, Kristiina Poska, Claudio Ordaz ja Jaan Ots Eri Klasi meistrikursustel omandasid, saab kuulata reede õhtul lõppkontserdil Jaani kirikus.


Eesti muusikaakadeemia koorijuhtimise erialal aastal 2002 lõpetanud Kristiina Poska õpib praegu dirigeerimist Berliinis ja on Humboldti ülikooli sümfooniaorkestri Capella Academica peadirigent.



Kursustel osalemisest tõstis ta esile kõigepealt Eri Klasi isiksust, tema tohutut töö- ja elukogemust, millest ta mõndagi kursuslastele räägib. Kasu lõikavad noored dirigendid ka maestro tehnilistest näpunäidetest.



«Ja ta ei ürita kedagi meist oma maitse järgi vormida,» lisas Kristiina Poska. «Ta laseb meil endal teha ja istutab meisse ideid, et me ise edasi mõtleksime. Ma arvan, et see on hästi oluline.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles