Estoonlaste jäljerada sai täiendust

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on tehtud eelmisel sügisel, kui avati Raimond Kulli jalajäljed.
Pilt on tehtud eelmisel sügisel, kui avati Raimond Kulli jalajäljed. Foto: Peeter Langovits

Täna paigaldati Tallinna kesklinnas kõnnitee sillutisse skulptor Tiiu Kirsipuu poolt kujundatud tahvlid laulja Aleksander Arderi, lavastajate Ants Lauteri ja Hanno Kompuse ning ballettmeistri Rahel Olbrei sümboolsete jalajälgedega.

Rävala puiesteel asuva kuulsate estoonlaste jäljerajale, mis toob vana maja mälestusmärgi juurest praeguse Estonia maja juurde, on varasematel aastatel paigaldatud teatri rajajate Paul Pinna ja Theodor Altermanni, näitlejanna Betty Kuuskemaa, muusikajuhi Raimund Kulli ja solisti Benno Hanseni jalajäljed, teatas rahvusooper. Uute jälgede heaks kogutakse raha turupäeva heategevuslikul oksjonil.

Tseremoonial osales Aleksander Arderi lapselapselaps ja nimekaim Aleksander Arder, kes alates käesolevast septembrist alustab Estonias solistina, teata rahvusooper.

Omaaegse nimeka laulja järeltulija õpib Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias professor Jaakko Ryhäse lauluklassis ja teeb oma Estonia-debüüdi järgmisel nädalal ooperite «Tosca» ja «Maskiball» etendustel. Tema häält saab kuulda ka juba tänasel Estonia turupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles