Kaunimate laulude viisik lahutas USAs eestlaste meelt

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunimate Aastate Vennaskonna öömaja juures istub rendiauto rooli taha Andres Dvinjaninov.
Kaunimate Aastate Vennaskonna öömaja juures istub rendiauto rooli taha Andres Dvinjaninov. Foto: Jüri Lumiste

Pühapäeval jõuab esimest korda uuel hooajal Vanemuise väikeses majas vaatajate ette muusikalavastus «Kaunimad hetked su elus».


Aprilli lõpul esietendunud lavastuse täidab muusika ja muheda jutuga Kaunimate Aastate Vennaskond ehk Hannes Kaljujärv, Andres Dvinjaninov, Jüri Lumiste, Toomas Lunge ja Indrek Kalda.



See viisik on varemgi esinenud raja taga, kuid nii kaugel kui nüüd augusti lõpul ei olnud nad kunagi käinud.



Nimelt kutsusid neid Ameerika Ühendriikide loodenurka Seattle´isse laulma ja pilli mängima USA lääneranniku eestlaste päevade korraldajad.



Jüri Lumiste nimetas eriti meeldivaks üllatuseks, et sealne eestlaste kogukond on väga elujõuline ning peab au sees rahvalaulu ja -tantsu.



Kodumaine viisik astus kuulajate ette just selleks puhuks loodud lavastusega «Eesti aja laul», mis tugineb millenniumivahetuse laulukavale. Esineda tuli ka avatseremoonial, ballil ja laevas peetud lõpupiknikul. «Meile öeldi, et ei mäletata nii heade meelelahutajatega eestlaste päevi,» ütles Lumiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles