Shanoni teine tulemine

Esme Kassak
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Superstaari saates tuntust kogunud Taavi Immato on tõusnud Shanoni lauljaks.
Superstaari saates tuntust kogunud Taavi Immato on tõusnud Shanoni lauljaks. Foto: Svetlana Zaitseva / Õhtuleht

Möödunud aastal parimaks uueks tulijaks hinnatud ansambel Shanon vahetas hiljuti lauljat ja üllitas oma debüütplaadi.



Poprokki viljelev Shanon on teinud kiire lennu. Vaevalt paar aastat tagasi loodud bänd jõudis pärast esimesi koosseisu ja stiili paikaloksutamisi Eesti raadiojaamade edetabelite tippu.



Möödunud aasta pingutusi ja esimest lugu «Üksinda» kroonis Raadio 2 aastahiti uue tulija tiitel. Sama laul on augusti lõpus üllitatud helikandja nimilooks, mida täiendavad raadiohitid «Draama» ja «Lumekuninganna» ning uusima singlina «Läbi pisarate».



Sügis algas Shanonile tuuriga «Go Live!», 18. septembril esitleb bänd oma esikalbumit klubis Überblingen. Vahetult enne albumi valmimist tegi Shanon aga läbi ulatusliku koosseisu muutuse, millest olulisim senise laulja Freddy Tominga asendamine superstaari-saatest tuttava Taavi Immatoga. Enam ei mängi Shanonis ka Meelis Tauk.



«Nii on läinud jah: kes on läinud sellisele tööle, et ei saa enam kohal olla siis, kui vaja, kes on kolinud Eestist minema ja kes on läinud sellepärast, et ikka ei ole olnud see muusika tema jaoks,»  räägib Shanoni kitarrist Janek Harik. «Kedagi vägisi kinni hoida ei saa ja me oleme läinud kõikide meestega ikka väga sõbralikult laiali.»



Harik lisab, et praegune koosseis on tema meelest parim, mis olla saab. «Kõik mehed on väga rahul ja pingutavad, et saavutada maksimaalne tulemus,» tõdeb ta.



 Valdava osa Shanoni tekstidest on kirjutanud Berit Veiber, sekka ka Hendrik Sal-Saller. Hariku sõnul sujub koostöö suurepäraselt.



 Shanoni kiire edu valemiks peab äsja bändiga liitunud Taavi Immato seda, et kõigile kuuele bändiliikmele meeldib see, mida nad teevad, ning siis meeldib see suure tõenäosusega ka publikule.



Trummar Henry Hinno alias Suss on kindel, et rahval on vajadus mingi uuema muusikasuuna järele. «Tundub, et Shanoni stiil võib olla just täpselt kümnesse ehk see, mis puudu oli,» ütleb soome muusikat hindav trummar. «Teeme lihtsalt sellist musa, mis endale meeldib.»



Hinno sõnul ei jõua talle siiani kohale, et ainult mõnikümmend kilomeetrit Eestist eemal tehakse niivõrd kõrgel tasemel muusikat. «Soomes on tasemel rokikultuur olnud juba aastakümneid ning seda stiili hinnatakse seal kõrgelt,» tõdeb ta. «Eestis toimiv rokikultuur oma hevinäppe kõrgele tõstvate rannatibidega tekitab minu jaoks ainult suuri küsimärke.»



Sel reedel on klubis Über­blingen lausa kaks plaadiesitlust-kontserti, üks algab kell 18, teine tund enne südaööd. Shanoni mehed viivad sinna kõvasti helitehnikat lisaks ja ehitavad nullist üles valgus-šõu. «Ajame püsti väga märkimisväärse lava,» kinnitab Hinno. «Valmistume selleks kontserdiks juba mõnda aega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles