In memoriam: Sigrid Uiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigrid Uiga
Sigrid Uiga Foto: Postimees.ee

20.07.1922 – 08.07.2007

8. juulil suri maalikunstnik Sigrid Uiga. Ta alustas kunstiõpinguid Tallinna Kujutava ja Rakenduskunsti Koolis, jätkas 1943 Tartus Pal­lases, 1944–46 Tartu Riiklikus Kunstiinstituudis ning 1946–49 Tallinna Riiklikus Tarbekunsti Instituudis, lõpetas ERKI 1961.



Sigrid Uiga õpetajate hul­gas olid J. Greenberg, R. Ny­man, E. Haamer, A. Jansen, J. Võerahansu. 1969. aastast kuni pensionile minekuni oli Sigrid Uiga TPÜ maali­õppejõud.


Enamiku Sigrid Uiga monumentaalse vormi ja nüansirikka värviga akvarelli- ja maaliloomingust moodustavad looduslähedased maastikumaalid. Ka figuurid ja portreed on suuremalt jaolt välisõhus maalitud, ümbritsetuna päevavalgusest ja loodusest.


Üheksakümnendate aastate loomingust on tuntud suurepärase atmosfääritunnetusega teostatud Pühajärve ja Kaarnajärve vaated.



Tema maalides on rahu ja dramaatilisust.



Sigrid Uiga oli kunstnik, kes valis kompromissitult maalija saatuse ja eluviisi. Trotsides aegade raskust, jäi ta kindlaks kunsti põhitõdedele.


Sigrid Uiga ärasaatmine on 12. juulil kell 12 Tallinnas Kaarli kirikus.



Eesti Kunstnike Liit


Eesti Maalikunstnike Liit


Eesti Akvarellistide Ühendus


Tallinna Ülikool

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles