Meremuuseumi direktorina jätkab Urmas Dresen

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Dresen Lennusadama angaaride tulevikku tutvustaval üritusel.
Urmas Dresen Lennusadama angaaride tulevikku tutvustaval üritusel. Foto: Liis Treimann

Kultuuriminister Laine Jänes sõlmib töölepingu Eesti Meremuuseumi juhtimiseks juba 10 aastat sel ametikohal töötanud Urmas Dreseniga - sellise ettepaneku tegi ministeeriumi konkursikomisjon.

Urmas Dresen on töötanud Eesti Meremuuseumis mitmetel ametikohtadel alates 1979. aastast, direktor on ta olnud aastast 1998 kuni praeguseni. Kultuuriministeerium kuulutas konkursi Eesti Meremuuseumi direktori ametikohale seoses töölepingu tähtaja lõppemisega.

Urmas Dreseni juhtimisel lõpetati möödunud sügisel Tallinna lennusadama väljaarendamise esimene etapp, mille käigus valmis sadamahoone koos mänguväljakuga, uus kai koos ujuvkaidega ning vabaõhuekspositsioon.

Dreseni eestvedamisel on restaureeritud jäämurdja «Suur Tõll», ta oli meremuuseumi allveearheoloogia ekspeditsioonide üldjuht Maasilinna laevavraki ülestõstmisel ja konserveerimisel, samuti on ta mitmete merealaste näituste ja kogumike autor.

Ta on Eesti Akadeemilise Sõjaajaloo Seltsi asutajaliige, Eesti Ajalooliste Laevade Seltsi, Eesti Muuseumiühingu, rahvusvahelise muuseuminõukogu ICOM ning mitmete teiste erialaste seltside liige.

Urmas Dresenit on autasustatud löögirühm Admiral Pitka mälestusristiga, Eesti Muinsuskaitse Seltsi teenetemedaliga, Soomes mereväes teeninud eestlaste Gildi hõbeankruga mälestusmärgiga ning Kaitseväe juhataja eriteenete ristiga.

Dresen on lõpetanud Tartu Riikliku Ülikooli ajaloolasena ning alates 2004. aastast õpib ta Tartu Ülikooli ajaloo osakonnas mittestatsionaarses magistrantuuris.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles