Näituse kuraatorid andsid ühe saali aktidele

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pallase kunstikooli õpilaste ja õpetajate tööde näituse on koostanud Mare Joonsalu (vasakul) ja Tiiu Talvistu.
Pallase kunstikooli õpilaste ja õpetajate tööde näituse on koostanud Mare Joonsalu (vasakul) ja Tiiu Talvistu. Foto: Sille Annuk / Postimees

Hilisemad väga tuntud kunstnikud, kes õppisid 1920. ja 1930. aastatel Pallase kunstikoolis, pidasid väga oluliseks inimese kujutamist. See tõekspidamine ilmneb ka näitusel, mida saab vaadata alates tänasest Tartu kunstimuuseumis.


Muuseumi viltuses majas raeplatsi servas teisel korrusel on näituse kuraatorid Mare Joonsalu ja Tiiu Talvistu andnud tervenisti ühe saali aktimaalidele ja -joonistustele. Kusjuures pildid on seintel tavatult kahes reas ja teistes saalides on neid mõnes kohas kogunisti kolm või neli üksteise kohal.



Seda tavatut näitusekujundust selgitasid kuraatorid tarvidusega võimalikult palju töid välja panna – ja suur osa neist kuulub eesti kunsti klassikasse – ning pealegi oli nii kombeks ka omaaegse Pallase kooli väljapanekutel. Selles võib veenduda ka igaüks, kes vaatab omaaegsete fotode suurenduste väljapanekut, mis ripub Tartu kunstimuuseumi trepikojas läbi kolme korruse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles