Andres Ots: sünnipäevata poleks mind olemas

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Ots
Andres Ots Foto: Siim Vahur/Linnateater

Täna 65. sünnipäeva tähistav Tallinna Linnateatri näitleja Andres Ots ütleb, et pidu jääb ära. See pole ju juubel, väidab ta.



See on ju «juudi juubel», nagu öeldakse, muheleb Andres Ots  mõnusasti. Pidulik õnnitlemistseremoonia jääb ära isegi vaatamata sellele, et mees pole neil päevil etendustega seotud. Pidutsemise asemel teeb Ots – nagu tal sünnipäeva puhul kombeks – hoopis väikese ringi lähedaste haudu pidi.



«Ja mõtlen siis natukene elu üle,» sõnab ta vaikselt. Ja kuigi «autoriteedid» kinnitavad enamasti, et sünnipäev ei tähenda neile suurt midagi, julgeb Ots tunnistada, et temale on see tõeliselt oluline päev. Kui seda poleks, poleks teda ju olemas!



Ots meenutab, et kui sai viiskümmend, võis sünnipäeva tähistamist suisa ürituseks nimetada, ja kui saabus kuuskümmend, oli kräu. Pärast «Pühapäeva» etendust kogunes lähem linnateatri seltskond, lisaks sõbrad ja õpilased lavakunstikoolist, kaminasaali pidutsema. Pärast seda aga põrutas ta koos tütre ja abikaasaga Pariisi. «Tegelikult oli see idee Aarne Üksküla pealt maha viksitud,» naerab näitleja.



Kingitusena teeb Otsale suurimat heameelt mõni väärt raamat. «Mõne aasta eest kingiti üks jõle paks raamat, mille pealkiri on «Hull seente järele» – sõbrad teavad ju mu seenelembust. Seal on arutu hulk igasugu retsepte sees, mida ma ei kasuta. Ajan isiklike oskustega läbi,» tunnistab Ots lõbusalt.



Mis oleks aga parim kink tänavu? «Päikest tahaks. Ja tervist. Eks tööd tahaks ka, aga tööga on nagu on. Esialgu ei saa ses osas kurta – tänavu on mul veel teatritöö olemas, aga seda jagub ka muusikaakadeemia lavakunstikoolis,» on Ots õnnelik.



Palju õnne!


Veel sünnipäevalapsi

45


4. oktoober – Aavo Kokk, ajakirjanik


50


5. oktoober – Oleg Sõnajalg, laulja ja ärimees


60


8. oktoober – Andres Tolts,


maalikunstnik

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles