Galerii: jalgratturid andsid endast märku

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiste seas jõudsid võtsid Vabaduse väljaku aktsioonist osa ka austraallased Malcolm (keskel)  ja Mieke Alexander(paremal). Nad alustasid oma rattaretke 4. augustil Amsterdamist ning lõpetasid täna Tallinnas.
Teiste seas jõudsid võtsid Vabaduse väljaku aktsioonist osa ka austraallased Malcolm (keskel) ja Mieke Alexander(paremal). Nad alustasid oma rattaretke 4. augustil Amsterdamist ning lõpetasid täna Tallinnas. Foto: Peeter Langovits.

Olematu reklaami ja pidevate vihmahoogude kiuste kogunes laupäeva lõuna ajal Vabaduse väljakule sadakond jalgratturit, kes moodustasid seal jalgratta kujundi.


Ürituse korraldajad jäädvustasid selle Jaani kiriku tornist nii fotole kui videole ning kogu ettevõtmise juht Tõnis Savi kinnitas kirikutornist raadio teel kõikidele kohaletulnutele, et pilt tuli suurepäraselt välja.

Lõpetuseks kamandati ratturid veel kobarasse kokku ning kästi viimast korda käed ja näod taeva või siis Jaani kiriku torni poole tõsta, samal ajal kui kaamerad usinalt undasid. Sellega oli ratturite suurkogunemine oma eesmärgi täitnud.

Vabaduse väljakul lõpetasid muuhulgas oma pika rattaretke ka Austraaliast pärit Malcolm ja Mieke Alexander. Nad alustasid rattasõitu 4. augustil Amsterdamist ning lõpetasid selle täna Tallinnas. Edasi liiguvad austraallased Helsingi kaudu koju tagasi. Kaks kuud kestnud rattaretke käigus läbisid nad ligi 4000 kilomeetrit, sealhulgas Poola, Leedu, Läti ja Eesti. Kusjuures kõige viletsamad rattateed olid nende sõnul Leedus.

Festivali Plektrum raames läbi viidud algatuse «Sõida jalgrattaga!» korraldajad lubavad laupäevased fotod ja videod üle anda linnaplaneerijatele. Nendele viiakse peatselt ka teise Plektrumi festivali raames toimunud aktsiooni - M-possimise virtuaalse kaardi andmed.

Nimelt oli kõikidel soovijatel võimalus 24. septembrist kuni 4. oktoobrini lasta oma liikumisi m-positsioneerimise abil jälgida. Nii moodustus virtuaalne kaart, millest on näha, milliseid teid mööda jalgratturid Tallinnas liiguvad ning sellest võiks linnaplaneerijatele abi olla tulevikus jalgrattateede kavandamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles