Kuum, higine ja pöörane Rise Against

, muusikahuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rise Againsti laulja Tim Mcllrathi on kindel, et punkbändil on olulised sõnad.
Rise Againsti laulja Tim Mcllrathi on kindel, et punkbändil on olulised sõnad. Foto: KEVIN WINTER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

28. oktoobril esineb Eestis esimest korda Rise Against. Tunnustatud meloodiline punkrokk­bänd Chicagost annab Baltikumis ainsa kontserdi Rock Cafés.



Vahetult enne ameeriklaste Euroopa turnee algust andis telefoniintervjuu bändi ninamees, laulja-kitarristi Tim Mcllrathi.



Millest selline bändi nimi? Kelle vastu te rahvast üles ässitate?


Tuli kuidagi selline nimi. Universaalne. (Saan aru, et otseselt kellegi vastu üles tõusta ei tule, igaüks saab teemat iseseisvalt aretada. Ühesõnaga, punk­bändi värk. – Autori märkus.)



Kuivõrd poliitiline bänd te olete?


Aah. Me loeme ennast punkrokkbändiks. Alati poliitilised. 50 protsenti oleme poliitilised.



Lõpetasite just tuuri Ranchidiga. Kuidas läks?


Suurepärane. Oli au ja privileeg mängida koos punklegendiga.



Millised on teie muusikalised mõjutused, milliseid bände ise respekteerite?


Kasvasin üles, kuulates bände nagu Minor Threat, Descendents, Jawbreaker, Black Flag. Ja paljusid Chicago kohalikke bände, nagu Los Crudos ja Peg­boy. Mul on palju respekti nende bändide suhtes, kuna nad tegid asju neile omasel viisil ja nende laulud olid ausad ning otse südamest.



Teil on väga ekstraordinaarsed plaadiümbrised, kes on nende taga, kust võtate ideid? Või on ümbrised tehtud pelgalt inimeste šokeerimiseks?


Tänud. Me võtame artwork’i (plaadikujunduste tegemist  – autori märkus) väga tõsiselt ja valime kunstnikud väga hoolikalt. Sõbrad tegid esimesed kaks plaadiümbrist, Shepard Fairey tegi kolmandale plaadile, Andrew Zhibiliyi neljandale ja Tim Marrs tegi kõige viimase plaadiümbrise. Inimesi šokeerida ei ole kõige tähtsam, vaid tähtis on nende tähelepanu äratada.



Enamiku punkbändide puhul on just sõnad tähtsad, muusika ehk mitte niivõrd. Kuidas teiega on?


Mõlemad on tähtsad. Sõnad annavad emotsionaalse efekti. Ilma hea muusikata pole asjal mõtet.



Rääkige natuke lähemalt tulevastest show’dest Euroopas. Mida võime oodata? Laulude valik, pikkus, spetsiaalelemendid?


 Mängime muusikat nii raskelt/tõsiselt, kui suudame. Inimesed võivad oodata, et anname endast kõik, mis anda on. Mängime palju materjali uuelt plaadilt, samuti mõningaid vanemaid. Loodame samuti mängida mõned akustilised lood. Loodan, et kõik kokku on kuum ja higine ja vali ja pöörane, nagu kõik need lood on.



Millal uus album tuleb?


Ei tea praegu. Järgmisel aastal, teeme ka video.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles