Koolidesse läheb tundi andma üle 800 külalisõpetaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves Luua metsanduskoolis ühiskonnaõpetuse tundi andmas.
President Toomas Hendrik Ilves Luua metsanduskoolis ühiskonnaõpetuse tundi andmas. Foto: Margus Ansu / Postimees

Täna algab president Toomas Hendrik Ilvese ja sihtasutuse Noored Kooli eestvedamisel «Tagasi kooli» nädal, mille raames läheb koolidesse tunde andma üle 800 külalisõpetaja.

Tänasest reedeni annavad külalisõpetajad tunde ligi 300 koolis. Võrreldes varasemate aastatega on tegemist rekordarvudega.

Iga kolmanda tänaseks kinnitatud tunni viivad läbi vilistlased.

Paljude teiste külalisõpetajate seas annavad tunde Toomas Hendrik Ilves (Haljala Gümnaasiumis Lääne-Virumaal), Kati Murutar (Lindi Lasteaed-Algkoolis Pärnumaal), Tarmo Kõuts (Laulasmaa Põhikoolis Harjumaal), Mait Klaassen (Tartu Tamme Gümnaasiumis), Ülle Lichtfeldt (Rakvere Reaalgümnaasiumis), Margus Metstak (Maardu Gümnaasiumis Harjumaal), Sandra Nurmsalu (Raasiku Põhikoolis Harjumaal) ja Reet Linna (mitmetes suuremates ja väiksemates koolides üle Eesti).

Tunnis käsitletavad teemad said esinejad ise valida ja tulemuseks on tõeliselt mitmekesine loetelu: Vana-Egiptus, kuidas minna oma äriideedega maailma vallutama, digitaalne filmitegemine, lõikeid opereti ja muusikali ajaloost, väikeloomad, lennundus, leiva küpsetamine, e-riik, sihikindlus ja edasipürgimine, kunst minu sees ja ümber, innovatsioon, fotograafia.

Ligi 100 külalisõpetajat osales ka tunni ettevalmistamise koolitustel Tallinnas ja Tartus, kogudes näpunäiteid ja soovitusi tegevõpetajatelt.

Algav «Tagasi kooli» nädal on järg kahel eelneval aastal sihtasutuse Noored Kooli korraldatud üritustele. 2009. aasta veebruaris kasvas ettevõtmine märksa laiemaks, kui koostöös president Toomas Hendrik Ilvesega kutsuti kooli kõiki tegusaid kodanikke, kes tunnustavad mõtet, et Eesti haridus vajab erinevate elualade ja erinevate kogemustega inimeste panust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles