Rahvusvähemuste kultuurinõukoda kogunes üle viie aasta

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Laine Jänes
Kultuuriminister Laine Jänes Foto: Mihkel Maripuu

Kultuuriminister Laine Jänese kutsel kogunes täna pärastlõunal kultuuriministeeriumis viieaastase vaheaja järel taas rahvusvähemuste kultuurinõukoda.

«Rahvusvähemuste kultuurinõukogu on taas ellu kutsutud, et edendada Eestis leiduvate kultuurikildude elujõulisust ja teistpidi – luua tugevam side ka eesti kultuuriga,» ütles Jänes kultuuriministeeriumi pressiteates.

Kultuuriministeeriumi asekantsleri, nõukoja esimehe Anne-Ly Reimaa sõnul on nõukoda kultuuriministeeriumile oluline dialoogipartner suhtluses rahvusvähemuste kultuuri- ja katusühendustega.

«Ootus taolise ümarlaua järele on olnud rahvusvähemuste kultuuriseltside poolt suur,» kinnitas Anne-Ly Reimaa.

Neli korda aastas koguneva nõukoja eesmärk on esitada ettepanekuid Eesti rahvusvähemuste kultuurielu- ja tegevuse edendamiseks ning aidata sellele kaasa.

Nõukoja töösse on kaasatud erinevate kultuuriühenduste esindajad, nende hulgas nii katusorganisatsioone kui muid ühendusi. Lisaks on ekspertidena kutsutud nõukoja töös osalema Eesti venekeelse ajakirjanduse esindajad.

Rahvusvähemuste kultuurinõukogu on kultuuriministeeriumi juures koos käinud ka varem, aastatel 1997-2003. Tänaseks on osa rahvusvähemuste kultuuriseltside riiklikust rahastamisest jõudnud tagasi kultuuriministeeriumisse ja seetõttu otsustas kultuuriminister nõukoja taastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles