ETV: ratastoolitantsijad valmistuvad Guinnessi rekordit püstitama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädalavahetusel lihvisid seitsme linna ratastoolitantsijad Haapsalus oma line-tantsu oskuseid, et suvel osaleda Guinnessi rekordi püstitamisel pikima ühekordse tantsurivi kategoorias.

Juunis soovivad rekordi püstitada üle kahe tuhande line-tantsija. Ratastoolitantsijate laagrisse Haapsallu kogunes 40 tantsijat, teatasid «Kultuuriuudised».



«Hetkel on koos seitsme erineva Eesti linna tantsijad. Esindatud on Tallinn, Pärnu, Tapa, Paide, Tartu, Põlva, ja Haapsalu ka,» rääkis tantsuõpetaja Kaie Seger.



Linetantsu on Eestis viljeldud juba kümme aastat. Ratastooli linetantsijad alustasid Pärnus veidi üle nelja aasta tagasi.



Staažikas ratastoolitantsija Margit Kasemets õppis tavakoolis, lõpetas ülikooli ning töö kõrvalt on omandanud veel ka teise kõrghariduse. Kord nädalas käib ta tantsutrennis. Ratastoolitantsijail on palju esinemisi Eestis ning ka välismaal on sageli käidud.



«Jaa, me oleme käinud Eestis väga palju esinemas ja ka välismaal, Soomes, mitmeid kordi Lätis ja isegi Leedus,» sõnas Kasemets.



Line-tantsijad on kindlad, et nad juunis Audru vallas pikima tantsurivi kokku saavad.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles