ETV: tarbekunsti- ja disainimuuseumis avati kolm näitust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tarbekunsti- ja disainimuuseumis avati eile kolm näitust, neist üks on pühendatud nahakunstile, teine keraamikale ja kolmas ehetele.

Euroopa ehtekunstimaailma pahaks poisiks tituleeritud Karl Fritschi loomingust klassikalist ilu otsida ei tasu, teatasid «Kultuuriuudised».



«Kivikäsitlus on erakordselt vabameelne, ta puistab oma ehetesse sundimatu elegantsiga nii vääriskive, hinnalisi kive kui ka selliseid tehiskive, mida hea maitse kohaselt teha ei ole lubatud, ei ole tavaks,» ütles Kunstiakadeemia ehte- ja sepakunsti osakonna juhataja professor Kadri Mälk.



Tema sõnul on Fritschi ehetega lausa nii, et kõige säravamad kivid nendes on tegelikult klaasist ning ehtsad rubiinid, safiirid ja teemandid jäävad tahaplaanile.



Fritschi sõnul ongi tema eesmärk inimeste ettekujutust ehetest veidi laiendada.



«Kõik suhestuvad kuidagi ehetesse, kui räägid ükskõik kellega, igaühel on ehetest oma ettekujutus. Kui sa ütled teemantsõrmus, on kõigil sellest oma kujutluspilt. Tahan sellesse pilti pakkuda uut mõtet, minu enda isiklikku ideed, milline näiteks teemantsõrmus võiks välja näha,» rääkis Frisch.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles