Teismelised võidutsesid kirjandusvõistlusel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro/ScanPix

Noortele oskavad kõige paremini kirjutada noored, ilmneb eile välja kuulutatud noorsooromaani konkursi tulemustest.

Võistlus, mida kirjastus Tänapäev ja Eesti Lastekirjanduse Keskus korraldavad neljandat korda, hindas esikoha vääriliseks kaks autorit: Kristiine Kurema (17), kelle romaan «Jäätunud võõras» on ühe noore tüdruku kasvamislugu läbi traagiliste elujuhtumite ja võõrastuse, ja Birk Rohelend (27), kelle «Enesetapjad» on lugu eneseotsingust, armastusest, pikitud arutlustega elu tõelisuse üle.



Kirjastuse juhi Tiina Tammeri sõnul on teos küps ning mitte väga kerge lugemine.


Kolmanda koha pälvis 16-aastane Ene Sepp käsikirjaga «Medaljon».



«Olulisele kohale on tõusnud inimestevahelised suhted. Suhted sõpradega, vanematega,» rääkis Tammer konkursile laekunud viieteistkümne käsikirja temaatikast. «Kirjutatakse ennast rohkem lahti. Ollakse küpsemad. Muidugi pole maailmavalu kuhugi kadunud, aga see ei lämmata ega ole muutunud väljapääsmatuks.»



Võidutööde autorid said preemiaks 20 000, kolmanda koha pälvinu 10 000 krooni, raamatud avaldab kirjastus Tänapäev aasta jooksul. Lisaks märkis žürii ära Lauri Vidili, Kristi Rebase, Kersti Kivirüüdi, Kerti Altmarti ja Ketlin Priilinna käsikirjad, ka avaldamissooviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles