Teadlased lahkavad Liivimaa kroonikat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Henriku Liivimaa kroonika"
"Henriku Liivimaa kroonika" Foto: Margus Ansu

Tallinnas algab homme esimene Henriku Liivimaa kroonika konverents.

Teadusüritus on mõtteliselt pühendatud 800 aasta möödumisele ristisõdade algusest Eesti alal ja toob kohalike tippude kõrvale nimekaid ajaloolasi, arheolooge ja kirjandusteadlasi seitsmest riigist.



Ühe korraldaja Linda Kaljundi sõnul on ürituse eesmärk ühelt poolt puhtteaduslik – ehkki Henriku kroonika pälvib rahvusvaheliseltki üha enamate uurijate tähelepanu, pole sel teemal eraldi konverentsi korraldatud.



«Teisalt peitub siin soov Henrikut eesti publikule tuttavamaks teha – ehkki näikse, et oleme temaga «Ümera jõe» ja teiste romaanide vahendusel põliselt tuttavad, teame selle krooniku enese mõttemaailmast ja taustast üsna vähe,» lisas Kaljundi.



Ettekanded ja ümarlaud on inglise keeles, oodatud on kõik Henriku-huvilised.



Konverents



•    «The Chronicle of Henry of Livonia: Crusading and Chronicle Writing at the Medieval Baltic Frontier»


•    22.–24. mail TLÜ ajaloo instituudis (Tallinn, Rüütli 10)


•    Esinejaid: James Brundage, Jaan Undusk, Christopher Tyerman, Nils Holger Petersen, Jüri Kivimäe, Valter Lang, Heiki Valk, Enn Tarvel, Marek Tamm,  Alan V. Murray, Kurt Villads Jensen, Carsten Selch Jensen, Anti Selart, Linda Kaljundi jpt.


•    Lisainfo: www.ai.ee/cms

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles