Kunstnikud asusid näitusesaali kaitsma

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu päritolu Eesti ehtekunstnik Adolfas Šaulys annab allkirja Viljandi kunstisaali kaitseks.
Leedu päritolu Eesti ehtekunstnik Adolfas Šaulys annab allkirja Viljandi kunstisaali kaitseks. Foto: Tiina Sarv

Laupäeval Heimtali väljasõidu teinud poolsada Eesti kunstnike liidu liiget pöördusid Viljandi maa- ja linnavalitsuse poole, protestides kunstisaali sulgemise vastu.


Kirjas, millele on alla kirjutanud 49 kunstnike liidu liiget, on öeldud, et ollakse kurvad ja nördinud kunstivaenuliku otsuse pärast sulgeda 19 aastat tegutsenud kunstisaal.



«Seni kultuurilinnana tuntud Viljandi kaotab sellega elava sideme Eesti professionaalse kunstieluga ja Eesti kunstnikud jäävad ilma võimalusest olla otseses kontaktis kohaliku kunstipublikuga,» öeldakse pöördumises ning nenditakse, et selliste sidemete ülesehitamine on võtnud aastaid, neid ei tohi lihtviisiliselt ja puhtast pragmatismist katkestada.



Kirjale on alla kirjutanud Eesti kunstnike liidu asepresident Anu Kalm, liikmed Tiina Käesel, Naima Neidre, Tiiu Pallo-Vaik, Marje Üksine ja Ehalill Halliste ning teised tuntud kunstnikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles