Luuletaja Kristiina Ehin saab presidendilt preemia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ehin
Kristiina Ehin Foto: Marina Puškar

Juba Kristiina Ehini (30) luulekogude müük näitab, et inimesed armastavad tema loomingut – näiteks «Simunapäev» (2003) ja «Luigeluulinn» (2004) on täiesti läbi müüdud, ka «Kaitseala» (2006) troonis müügitabeleid.

Nüüd otsustas Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu tunnustada poetessi noore kultuuritegelase preemiaga «viimastel aastatel ilmunud silmapaistvate luulekogude ning muu kirjandusliku tegevuse eest, mille juures nõukogu liikmed tõstsid esile ka Ehini rahvusvahelist haaret».



Preemia, mis antakse välja seitsmendat korda ja millega kaasneb 75 000 krooni, annab Ehinile homme üle president Toomas Hendrik Ilves.



Kristiina Ehinil on valminud viienda luulekogu käsikiri, mõne kuu pärast ilmub ka tema muinasjuturaamat «Päevaseiskaja», lisaks on tulemas luuleraamatud Austrias ja Iirimaal. Varem on Ehini loomingut tõlgitud soome, rootsi ja inglise keelde ning mullu pälvis Ilmar Lehtpere tema teoste tõlgete eest briti mainekaima luuletõlkepreemia.



Noore kultuuritegelase preemia antakse kuni 35-aastasele kohalikule kultuuritegelasele, kelle kunstilisi saavutusi on laialdaselt tunnustatud või kelle looming on aidanud Eesti kultuuri maailmale tutvustada. Preemiat rahastab kultuurirahastu nõukogu liige Toomas Luman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles